В Гърция възрастен мъж е помогнал на полицията за залавянето

...
В Гърция възрастен мъж е помогнал на полицията за залавянето
Коментари Харесай

86-годишен грък помогна на полицията да залови телефонни измамници от България

В Гърция възрастен мъж е оказал помощ на полицията за залавянето на двама българи, които пробвали да го излъгват по телефона.

86-годишният мъж, гражданин на град Пела е получил телефонно позвъняване от измамници, че щерка му е аварирала и е в тежко положение. Поискали му 15 000 евро, с цел да ѝ се извърши избавителна интервенция.

Оказало се, че преди минути дядото е разговарял с щерка си и по този начин се досетил за измамата. Запазил хладнокръвие и дал отговор позитивно. Казал на измамниците, че до два часа ще събере парите и си направил среща с телефонните измамници, с цел да им съобщи сумата.

В същото време подал и сигнал в полицията в град Пела за случилото се, съобщи БНР.

На място дошъл екип униформени от отдела за битка с проведената престъпност. Арестувани са двама българи с белязани пари. Това оповестява гръцката полиция, като благодари на възрастния човек за проявената предвидливост и помощ при разтрошаване на незаконна група.

Жителите на града и най-вече възрастните хора са осведомени на специфични срещи от опитни служители на реда за методите на дейности на незаконните групи, които изнудват възрастни хора, споделил пред служителите на реда съобразителният жител. 

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР