В Гърция днес се очаква втора вълна на циклона. Прогнозите

...
В Гърция днес се очаква втора вълна на циклона. Прогнозите
Коментари Харесай

В Гърция очакват втора вълна на циклона Даниел, жертвите в Турция са най-малко седем

В Гърция през днешния ден се чака втора вълна на циклона. Прогнозите за днешния ден са за усилване на преваляванията и мощен вятър. Властите оповестиха за три жертви на бедствието. Издадено е предизвестие да се пътува единствено при нужда. Затворена е автомагистралата до Лариса и Волос.

Постепенно се възвръща придвижването в Атина след прекосяването на циклона Даниел. Все още има наводнени улици, където придвижването е спряно. Възстановява се електрозахранването на столицата. Пожарникари и доброволци избавиха хора от наводнени сектори. Наводнени са спирки на метрото.

И през днешния ден регионът на град Волос е с наводнени улици, огромна част от града е без ток. Снабдяват града с вода. Местните поданици споделят, че " ситуацията е като на война ".

Пожарникари и доброволци избавиха от наводняване град Кардица, откакто се скъса яз на река. Властите изпращат рекомендации на мобилните телефони, жителите да се качат на по-висок етаж, с цел да не ги отнесе водата.

Всички пътища към град Лариса са прекратени, оповестява БНР.

Турция заяви за седем починали.

В региона на черноморския курорт Инеада в граничещия с България окръг Къркларели преляха реки и доста бунгала и каравани бяха отнесени в морето. Пет от жертвите са в този регион, две са в Истанбул.

Според първичните оценки нанесени са вреди на над 1700 здания.

Тежки наводнения има в истанбулските квартали Башакшехир, Арнавуткьой и Кючюкчекмедже, където паднаха проливни дъждове. Движението на транспортни средства беше мощно затруднено.

Наводнени са доста приземни етажи на жилища и офиси в квартали и в азиатската, и в европейската част на мегаполиса.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая заяви, че на хората, чиито жилища са наранени от наводнението, ще бъдат отпуснати помощи в размер на 15 хиляди турски лири (малко над 1000 лева).

Метеоролозите предизвестиха за още държове в източните черноморски окръзи Ризе и Трабзон.

В Гърция синоптици означиха, че такива климатични бедствия, пред които понастоящем е изправена страната не е имало от десетилетия. За 24 часа в планинския регион край град Волос, Централна Гърция, са паднали сред 600 и 800 милиметра дъжд. Властите оповестиха за трима починали при наводненията. Световни медии означават, че Гърция е в плен на естествени бедствия това лято и наводненията идват след опустошителни пожари.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР