В фейсбук блогърът Боян Юруков публикува писмен отговор до него

...
В фейсбук блогърът Боян Юруков публикува писмен отговор до него
Коментари Харесай

Здравен контрол през декември: РЗИ не е открила никакви нарушения в два столични мола

В фейсбук блогърът Боян Юруков разгласява писмен отговор до него от Столичната РЗИ. В него шефът на Дирекция “Обществено здраве ” Инна Балабанова твърди, че през декември, по време на осъществен здравен надзор в два столични мола, не са били открити никакви нарушавания. Посетителите са били проверявани за носене на маски и документи. Поводът е сигнал от Юруков за неспазване на противоепидемичните меркипо време на дните, когато най-вече се пазаруваше. На базата на отговора Юруков прави следното умозаключение: Погледнато официално, всичко е обикновено. Погледнато обикновено, всичко е официално.

Публикуваме му целия коментар без редакторска интервенция.

Проверките на дирекция ОЗ на СРЗИ очевидно също.

 С риск отново да ми скочат едни... люде, споделям отговор от Столична районна здравна ревизия - СРЗИ, който получих през днешния ден. Видях в медиите по какъв начин се хвалят дружно с Министерство на здравеопазването, че правили доста инспекции за съблюдаване на ограниченията срещу пандемията. Затова взех решение да видя какво толкоз ревизират. Така де - даже да не е склонен с ограниченията, разпоредбите са си правила. Отговориха, че към края на декември след " осъществен здравен надзор " в два от моловете в София всичко е било наред, проверявали са на входовете, всички са били с маски и прочие.

Всичко тъкмо. Вашите наблюдения за последния месец какви са?
РЗИ и полицията потеглят на инспекции в заведения за зелен документ
Екипи на РЗИ и полицията потеглят на инспекции в заведения за зелен документ, откакто от среднощ влезе в действие условието за притежав...
Прочети повече
Припомняме, че в начлото на седмицата здравните управляващи оповестиха, че ще засилят инспекциите и контролът за съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения на територията на Столична община. Проверките ще обзет градския превоз, огромните търговски обекти и така нататък Това стана ясно на среща сред здравния министър проф. Асена Сербезова и кмета на София Йорданка Фандъкова, в която участваха заместник-министрите на опазването на здравето, доцент Ангел Кунчев, шефът на СРЗИ доктор Данчо Пенчев и проф. Тодор Кантарджиев, съветник по имунизация към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

 

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР