В европейските институции няма коментари за отлагането на членството в

...
В европейските институции няма коментари за отлагането на членството в
Коментари Харесай

Десислава Минчева: И в Хърватия има инфлация, но не допуснаха съмнение колко е важно да са в еврозоната


„ В европейските институции няма мнения за отлагането на участието в еврозоната, само че и ние не сме поискали. Ако България беше посочила, че ѝ е витално значимо да влезе в еврозоната, някой щеше да каже нещо. Вакуумът и мълчанието от наша страна не остава невидяно “.

Това изясни в студиото на „ Тази неделя “ кореспондентът на bTV за европейските институции Десислава Минчева-Раул.

„ Стана пословично държанието на хърватските дипломати – те повтаряха първоначално, в средата и в края на всяко изявление, че на Хърватия ѝ е витално значимо да влезе в еврозоната. И в Хърватия има инфлация, само че и в момент не позволиха подозрение какъв брой е значимо да влязат в еврозоната и го направиха “, уточни тя.

Кореспондентът на bTV за европейските институции напомни, че има решение на Народното събрание за ускорена работа за влизане в еврозоната.

„ Може би след сходно решене, би трябвало държавните институции, Българска народна банка да стартират акция, с която да залеят жителите. Тук има акция срещу еврозоната “, добави Десислава Минчева.

Четири неприети закони и години в чакалнята

„ Никой няма да ни наложи на мощ да се съюзяваме с някого. Ние не желаем – ще седим встрани, само че самоизолирането, не съм уверена, че е добър знак за един световен свят. Сигурна съм, че невлизането в еврозоната е добра вест за лихвите по външния ни дълг “, разяснява тя.

„ Трябва да има публичен спор, само че тук е пропусната ролята на държавните институции. Аз не съм видяла акция, с която да обяснят кое не е правилно и кое е правилно. Много чуваема е акцията срещу еврозоната “, сподели още Минчева-Раул.

Ценова политика

Относно предотвратяването на повишението на цените кореспондентът на bTV изясни, че във Франция магазините са сложили таван на цените върху 50 продукта – тоалетни такъми, препарати за дома, хранителни артикули, замразени артикули и пресни плодове и зеленчуци.

„ Всяка верига сама преценя на кои артикули да се постави таван. Това е по сделка с производителите, само че продавачът дефинира таван. Купувачът елементарно се ориентира, тъй като има означение. В тези артикули няма капризи – няма шоколад, десерти и алкохол “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР