В Европейската нощ на театрите, 18 ноември, ДТ Гео Милев

...
В Европейската нощ на театрите, 18 ноември, ДТ Гео Милев
Коментари Харесай

Премиера на финландската пиеса Хаос в ДТ Гео Милев

В Европейската нощ на театрите, 18 ноември, държавна такса " Гео Милев " в Стара Загора провежда голям брой събития. Акцент е премиерата на спектакъла " Хаос ", а " Театърът лекува ", " Суматоха в рейса " и " Акустичен концерт в театъра " са измежду съпътстващите събития, научи ДУМА от Деница Димитрова.
Първата премиера за сезона в държавна такса " Гео Милев " е " Хаос " от Мика Мюлюахо (второто зрелище е на 19 ноември). Режисьорът Петър Денчев избира един от водещите финландски драматурзи и шеф на националния спектакъл на Финландия.
" Блокирали хора, заседнали в своя живот, без да знаят накъде да тръгнат, само че пък със самомнение, което ги изпълва и запраща в необикновени направления. Това са персонажите от " Хаос ". Мечтите за обич, за елементарен живот, триумф, нестихващи удоволствия, за бягство от проблемите в действителност запращат персонажите на тази история безусловно в свлачището на живота ", споделя Петър Денчев.
Освен режисьор, той е публицист и сценичен изследоветел. " Хаос " е четвърти сценичен план, осъществен с трупата на държавна такса " Гео Милев ", след " Карнавал ", " Следобедни игри " и " Ромео и Жулиета ". В неговия екип са сценографът и създател на костюмите Петър Митев и композиторът Христо Намлиев. Преводът от финландски е на Росица Цветанова, а в представлението вземат участие Миленка Сотирова, Мария Енева, Тони Тончева, Ванина Йорданова, Екатерина Лазаревска (гост) и най-новото лице на трупата Симона Тодорова.
Още няколко събития съпътстват Нощта на театрите.
Откъси от две постановки ще изненадат жителите на града. Инициативата " Театърът лекува " е ориентирана към децата и се реализира за първи път. " Пинокио " отива при дребните пациенти в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ " Проф. доктор Ст. Киркович ", от 10,30 ч.
" Суматоха в рейса " е идващото провокативно събитие на театъра. Актьори и аудитория се срещат на друго ексцентрично място - градския превоз. Между 11 и 12 ч. пасажерите в автобусна линия 36 ще видят фрагмент от представлението на старозагорския спектакъл " Суматоха ".
В 21 ч., след края на премиерния театър " Хаос ", във фоайето на Културен център, стартира акустичният поп концерт " Павел Цонев и другари ". На него ще могат да участват фенове, закупили билет за представлението.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР