В Европа и Близкия изток се разраства криза с размерите

...
В Европа и Близкия изток се разраства криза с размерите
Коментари Харесай

Иван Костов: В Европа и Близкия Изток се разраства криза, която може да ни върне във времето преди Първата световна война

В Европа и Близкия изток се разраства рецесия с размерите на тази в годините преди Първата международна война. Такова мнение изрази в ефира Нова ТВ Иван Костов, министър - ръководител в интервала 1997 - 2001 година, който разяснява спора сред „ Хамас ” и Израел и идния балотаж на кметските избори в София.

„ Българските управляващи не се ориентират в тази рецесия, която сътвори войната, която стартира „ Хамас ”. Те се взряха единствено в рисковете от бежанската вълна, която е малко евентуално да се случи. Всъщност, огромният риск от това, което се случва, би трябвало да се вижда на фона на съветската хибридна експанзия против всички западно-европейски страни. Тя аргументи рецесия на всички места, противопоставяйки разнообразни общности вътре в европейските общества. „ Хамас ” сътвори нова линия на разделяне. Този път изправяйки огромни мюсюлмански общности, каквито има във Франция, Германия против другите елементи на западните общества и против държавните управления. Това крие риск да се разпалят огнища на принуждение, вълнения и терористични офанзиви, само че в по-големи мащаби ”, изясни Костов. Според него у нас определението „ хибридна война ” остава неизяснено.

„ Тя е война за мозъците и сърцата на хората. Тя се води през смяна на техните усещания, през лъжливи вести. Целта й е да промени убежденията на хората, да ги насочи против базови полезности ”, разясни той.

Скандалът с машините

„ Искам да виждам в това некадърност на ГЕРБ да прочете или да се ориентира в тази комплицирана обстановка.Как може да се ориентират в тази обстановка гласоподавателите. Техни хора първо сътвориха провокацията на ДАНС. Създадоха адиотажа в Председателския съвет на Народно събрание. След това отиде в ЦИК, който наруши закона и ни лиши изборни права - всеки човек може да реши по какъв начин да гласоподава. И най-после удивителното решение на Върховен административен съд. Това приказва, че компетентността на институциите е извънредно ниска и по тази причина политиците не могат да вземат съответстващи решение, разяснява Иван Костов.

По неговите думи е посегнато на демокрацията – в нейната вътрешност – на изборния развой и в това нещо вземат участие доста органи. Кризата взе връх в България. Затова приканвам гласоподавателите да гласоподават.

Балотажът в София
За демократичната общественост тези избори ще бъдат сложна. За мен е ясно – ще отида да гласоподавам, тъй като не мога да избягам от отговорност. Но „ Няма да поддържам никого “ не е вот- това е крачка обратно, изясни позицията си някогашният министър председател, само че не стана напълно ясно с какви причини той ще направи своя избор.

Обществото е разграничено и това е дълбоката основа на слабостта на институциите у нас. След като съветската пета колона сложи на върха на властта сътрудник на Кремъл. Имам поради Румен Радев. Той копира позициите и опорните точки на Кремъл. Обработва се публичното мнение, с цел да се сътвори настройки против европейските полезности. Има хора, които желаят да виждат розовата, в мрачната картина. Управляващите би трябвало да виждат рисковете и рецесиите. Аз виждам кой се е наредил зад Нинова – всички, които са преносирани като пета колона в България, уточни Костов.

Според него единствената защитна алтернативата е сглобката. Всичко друго довежда на власт Радев. Предпазната опция може да наподобява воюваща, само че тя по някакъв метод ни пази от петата съветска колона.

Трябва да се прояви здрав разсъдък от страна на евроатлантиците. Ако не го създадат – къде е техният евроатлантизъм. Такава рецесия се разраства в Европа и Близкия Изток, която може да ни върне при започване на Първата международна война – а това е същата обърканост, пред които са били изправени хората тогава, заключи Иван Костов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР