В Естония ще бъдат премахнати всички съветски паметници, съобщи Би

...
В Естония ще бъдат премахнати всички съветски паметници, съобщи Би
Коментари Харесай

Естония премахва всички съветски паметници

В Естония ще бъдат отстранени всички руски монументи, заяви Би Би Си.

Според решение на естонското държавно управление всички руски монументи в страната, чийто брой е " сред 200 и 400 ", би трябвало да бъдат отстранени от общественото пространство колкото може по-скоро, заяви естонската социална медия ERR с позоваване на премиера на страната Кая Калас.

По думите на Калас, периодите зависят от логистиката.

Особена паника у естонските управляващи провокира танк, подложен върху фундамент в град Нарва – огромен град на границата с Русия, където огромната част от популацията е от етнически руснаци, изложени на въздействието на съветската агитация.

Министърът на вътрешните работи на Естония Лаури Лаанеметс акцентира, че премахването на танка няма да стане скрито през нощта.

" Важно е да подчертаем, че почитането на паметта на починалите не е неразрешено и няма да бъде неразрешено, само че то би трябвало да става където е редно, т.е. на гробището, където това може да стане по заслужен метод. " – уточни министър председателят Калас.

" Танкът е инструмент за убийства, това не е мемориален обект, с такива танкове по улиците на Украйна убиват хора ", добави тя.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР