В естествената природа не се случват резки промени в температурата

...
В естествената природа не се случват резки промени в температурата
Коментари Харесай

Каква трябва да е температурата в аквариума?

В естествената природа не се случват внезапни промени в температурата на водата. Поради размера на водната повърхнина, водата постепенно изстива и се затопля, а другите риби съумяват да свикнат и да се приспособяват.

Ако лятото е горещо и слънцето нагрява водата прекомерно доста, тогава е задоволително морските жители просто да сменят местообитанието си към по-ниските елементи и по този начин няма да са подложени на внезапните промени на водата.

Ако се грижите за аквариумни рибки, тогава е значимо да можете да измерите тъкмо температурата на водата в аквариума, с цел да избегнете по този метод вероятните бързи промени в нея.

Термометърът се разполага в средата на аквариума и би трябвало да е надалеч от нагревателя. Според вида им те биват:

- Стъклени с живачен индикатор;

- С течен кристал (самозалепваща се лента върху стъкло);

- Електронни термометри.

Каква би трябвало да е температурата в домашния аквариум?

 Температура на домашния аквариум

Повечето типове рибки живеят добре при температура на аквариума от към 22-26 градуса. По-ниските градуси не са подобаващи за топлолюбивите жители, до момента в който пък студенокръвните ще се усещат по-комфортно в прохладна вода.

Ако гледате тропически рибки, тогава можете да увеличите градусите с 2-3. Имайте поради, че рибките най-лесно се приспособяват към измененията на водата в аквариума, в случай че в него има задоволително О2.

Поддържане на температурата в аквариума

За да осигурите оптимални и удобни условия на живот за жителите, ще ви трябват и специфични съоръжения за поддържане на аквариум, които се продават в зоомагазините.

Вие сами решавате по какъв начин да поддържате градусите. Ако сте решили да употребявате нагреватели или аквариумни хладилници да вземем за пример, тогава ще имате цялостен надзор над температурата, само че въпреки това това излиза по-скъпо от другите способи.

Трябва постоянно да следите за това температурата да е оптимална и удобна за рибките, защото нейното внезапно намаляване или повишаване могат да доведат до съществени последствия на водните жители.

Ако забележите, че нещо не е наред с техника, която употребявате за поддържане на градусите в аквариума, тогава е значимо навреме да вземете нужните ограничения, с цел да върнете индикаторите към допустимите граници.

Прегряване

 Поддържане на температура на аквариума

Ако температурата в аквариума се повиши над 30 градуса, тогава е доста евентуално аквариумните рибките да загинат. Причините, заради които може да се случи това са:

- Директна слънчева светлина;

- Висока околна температура;

- Прекомерна непосредственост до отоплителни уреди;

- Близост с мощна лампа;

- Неправилно отчитане на температурата.

Как бързо да охладите водата?

- Налейте в бутилка студена вода и я спуснете в аквариума;

- Използвайте охладител или ледник за аквариуми;

- Добавете малко лед във водата.

Как да качите градусите, в случай че водата е студена?

- Налейте в бутилка гореща вода и я спуснете в аквариума;

- Използвайте термогрейки;

- Аквариумни нагреватели;

- Заменете част от водата с по-топла;

- Донесете до аквариума мощна и мощна лампа и я насочете към него.

Правилната температура на водата в аквариума ще ви помогне да избегнете доста разнообразни проблеми със здравето на аквариумните рибки.

Този параметър директно и индиректно въздейства и на техния имунитет. Именно по тази причина е значимо да се грижите вярно и отговорно за температурния режим на водата в аквариума.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР