В ера на бързо променящи се глобални пазари, засилена конкуренция

...
В ера на бързо променящи се глобални пазари, засилена конкуренция
Коментари Харесай

Бизнес уроци по дълголетие от една 88-годишна компания, произвеждаща ципове

В епоха на бързо изменящи се световни пазари, засилена конкуренция и нараснали упования на клиентите е мъчно да останеш на върха за дълго. Дори водещи марки като Nokia, Blockbuster, Kodak и Sports Authority останаха настрана, написа Harvard Business Review.

В днешно време е много мъчно е да се сътвори и поддържа бизнес, камо ли да се поддържа световно водачество. Само в Съединени американски щати почти 65% от фирмите се провалят през първите 10 години.

Всъщност, единствено към 25% от компаниите оцеляват до 15 или повече години, съгласно Бюрото по труда на Съединени американски щати. Това повдига въпроса: Какви са разликите сред тези, които оцеляват и процъфтяват и тези, които умират?

Организационното дългоденствие е обвързвано с това какъв брой добре една компания съумява на разнообразни пазари с течение на времето, без значение от нейните първични цели и създатели. Въпреки че има възходящ брой проучвания върху издръжливостта и устойчивостта на бизнеса, дълголетието на организацията постоянно се подценява.
 Всичко стартира с построяването на тактика и проект за търговия
Всичко стартира с построяването на тактика и проект за търговия

Бизнес препоръки

Има ли формула за дългоденствие

Ако погледнете надолу към задната част на ципа на някоя от облеклата си, евентуално ще видите три дребни букви " YKK ". Повечето хора не знаят, само че YKK е признакът на японския производител на ципове Yoshida Kogyo Kabushikikaisha.

YKK, учредена в далечната 1934 година, създава почти 10 милиарда ципове годишно. Компанията развива два съществени бизнеса - с крепежни детайли за строителната промишленост. Бизнесът със клипси, който включва циповете, които създава за шивашката промишленост, съставлява почти 40% от световния бизнес.

Бизнесът с крепежни детайли, който включва артикули за прозорци, порти, окачени фасади и даже мостове и артикули за разчистване на океана за нефтената и газовата промишленост, обгръща останалите 60% от бизнеса.

Компанията впечатляващо и някак безшумно остава водач на пазара за продажби на ципове в продължение на доста десетилетия и това повдига въпроса: Какво способства за този триумф и дългоденствие?
 Снимка 576075
Източник:

Американският бизнес на YKK през последните три години

През 2019 година екип на Harvard Business Review посещава Националния индустриален център на YKK в Макон, Джорджия. По време на визитата екипът надниква зад кулисите и организира неофициални изявленията с няколко ръководители и чиновници, в това число с вицепрезидента на YKK.

В момента YKK има бизнес в 73 страни посредством 100 напълно притежавани дъщерни сдружения. От самото си основаване, тя се стреми да създава " по-добри артикули с по-ниски разноски и с висока скорост ", предлагайки най-вече ципове, кукички, примки и копчета.

YKK се доставя със лични първични материали и създава патентовано индустриално съоръжение. Това поддържа качеството на продуктите високо, като в същото време подсигурява по-ниски разноски, предвидимост на доставките и отбрана на интелектуалната благосъстоятелност.

Най-важното е, че разрешава на компанията да реагира бързо на потребностите на клиентите. От тази позиция наподобява явно, че YKK е запазила пазарното си водачество, с помощта на способността си да се приспособява към потребностите на своите клиенти, фокуса си върху качеството и потреблението на гъвкава верига за доставки.
 Най-голямата японска инвестиция в Сърбия: Toyo Tire откри цех за премиум гуми на 40 километра от Белград
Най-голямата японска инвестиция в страната: Откриха цех за премиум гуми на 40 километра от Белград

Заводът ще създава сред 5 и 10 милиона гуми от премиум клас годишно за пазарите в Европа, Близкия изток, Африка и Северна Америка

Тайната на дълголетието на YKK се крие в композиция от шест фактора

1. Ангажимент към заинтригуваните страни

В доста връзки YKK изпревари времето си, когато нейният създател - Тадао Йошида, съобщи, че философията на компанията би трябвало да бъде, че " никой не просперира, без да носи изгода на другите ". Той назовава това " цикълът на положителното " и даже основава комерсиална марка на термина. В резултат на това YKK поставя огромни старания, с цел да се свърже със заинтригуваните страни както на локално, по този начин и на световно равнище.

През 2019 година екипът на Харвард става очевидец на обмяната на споделени полезности сред грузинците, които работят в индустриалния център на компанията и японските ръководители, които ръководят местиня офис.

YKK прави всичко допустимо, с цел да съобрази спокойния темп на живот на грузинците, консерватизма и " южното гостолюбие " с преобладаващите полезности на вътрешния пазар на YKK, които включват почитание, достолепие и чест.

Тази дарба да разпознава и проучва локалните ползи и заинтригувани страни разрешава на компанията да се разшири в интернационален проект и да се асимилира безпроблемно в разнообразни култури по света.

2. Частната благосъстоятелност

Много частни компании в даден миг вземат решение или да станат обществени, или да се продадат на огромни интернационалните колоси. YKK не направи нито едно от двете, което й дава доста еластичност да взима решения за стратегическата си посока без непрекъснатия напън на тримесечните възвръщаемости.

Финансовите доклади на YKK демонстрират муден, само че постоянен напредък през годините. От 20 години оперативните облаги на бизнеса с крепежни детайли варират сред 11% и 16%.

Това демонстрира, че циповете обезпечават постоянни, даже впечатляващи облаги за групата YKK, достъп до нововъведения и доходи. YKK предлага на всички свои чиновници опция да вземат участие в собствеността на компанията като акционери и даже да получават дивиденти.

В момента Асоциацията на акционерите на чиновниците е началник на акционерите на YKK Corporation.

3. Фокус върху качеството

От самото си основаване YKK поставя огромни старания, с цел да се разграничи от другите в промишлеността, като слага неповторимо висок стандарт на качество.

Една от главните полезности на японската компания е " да настояваме за качество във всичко " и съгласно нейния уеб страница, всички бизнес действия се въртят към обезпечаването на качество.

Всеки индустриален обект на YKK организира разнообразни проби за качество и постоянно ги рапортува на централата в Япония. Групата YKK употребява интегрирани индустриални процеси посредством създаване на лично произвеждане, материали и съоръжение. Това поддържа високо качеството на продуктите, като в същото време обезпечава стабилно доставяне с материали.

4. Ценностите на компанията

Много от фабриките на YKK по света се ръководят от японски емигранти, които способстват със мощен жанр на ръководство. " Цикълът на положителното ", за който стана ясно по-рано, се основава на правилото на правдивост към общностите и чиновниците и това е в основата на всички управнически действия.

Системата за корпоративно ръководство на YKK е в допълнение подсигурена посредством нейните съществени полезности: Не се опасявайте от неуспех, както и опитът построява триумф и основава благоприятни условия за чиновниците.

5. Локална вграденост

Интегрирането на локално равнище значи разбиране на нови културни традиции, правила и обичаи, придобиване на нови културни познания и опит, както и проучване и потребление на нови езици.

През цялата си история YKK поставя съзнателни старания да откри мощни локални корени и това води до приемане даже на най-затворените пазари.

YKK ръководи някои основни съставни елементи от своя бизнес от централата си в Япония - технологии, логистика, продажби и систематични процеси, само че оперативният надзор е в шестте районни организации на компанията.

Това подсигурява, че решенията се вземат въз основа на оптималното потребление на съответните районни характерности.

6. Бързо пригаждане към измененията в промишлеността

Когато се изследват факторите, които въздействат върху дълголетието на една компания, би трябвало да се вземе поради конкурентната среда, степента на нововъведения и софтуерните промени. Глобалната промишленост за ципове наподобява малко статична, само че е забавна по няколко аргументи.

Първо, циповете са специфичен продукт, който не се продава непосредствено на потребителите, само че са неразделна част от облеклото, чантата и багажа ни.

Второ, световната промишленост с ципове в действителност е много огромна, с годишни продажби сред 7 и 13 милиарда $ единствено в САЩ).

Глобалният пазар на ципове е мощно фрагментиран, с доста локални и районни играчи и конкуренция по обичайните линии на цена, качество и нововъведения. YKK към момента е преобладаващият световен състезател с 40% дял от международния пазар по стойност и 20% по размер, само че конкурентната среда бързо се трансформира.

И по-конкретно, доминирането на евтини азиатски производители ускорява конкурентната среда. В самия Китай амбициозната SBS Group има 73% от локалния пазар и копира някои от тактиките на YKK, като записва повече от 380 патента. Японската компания обаче има вяра в продължаващото дългоденствие на своя бизнес. Просто тъй като знае по какъв начин да го прави добре.
 Как да реализираме триумфи: Съвети от 10 известни милиардери
Как да реализираме триумфи: Съвети от 10 известни милиардери

Според Бил Гейтс е значимо с какви хора се обграждате, Бъфет поучава да инвестирате в себе си, а Зукърбърг да рискувате
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР