В епохата на технологиите, мотивирането на децата да се потопят

...
В епохата на технологиите, мотивирането на децата да се потопят
Коментари Харесай

Любовта към книгите: Как да вдъхновим децата да четат повече

В епохата на технологиите, мотивирането на децата да се потопят в света на книгите става все по-важно. В тази публикация ще разгледаме техники и тактики, които могат да ви оказват помощ да вдъхновите децата да развиват любовта си към четенето.

Създайте атмосфера на четене в вома:

Обградете децата с книги в дома. Създайте ъгъл за четене с комфортни столове и осветяване, където четенето става прелестно и занимателно.

Бъдете образец:

Както всичко в живота, любовта към четенето се основава от образеца на родителите. Ако виждате родителите да четат и се любуват на книгите, децата евентуално ще последват този образец.

Изберете подобаващи книги:

Намерете книги, които дават отговор на ползите и възрастта на всяко дете. Подберете книги с цветни илюстрации или забавни истории, с цел да ги привлечете.

Задавайте въпроси

Последвайте четенето с полемики. Задавайте въпроси, разговаряйте за героите и събитията в историята. Това освен подтиква мисленето при децата, само че и прави четенето по-забавно.

Създайте четящо общество:

Организирайте книжни клубове за деца или четящи групи, където могат да разискват книги и да споделят усещания с другари.

Подарете книги като дарове:

Засилете връзката на децата с книгите, като ги подкупите с забавни книги като дарове за рожден ден или по празници.

Вдъхновяването на децата да четат е вълнуващо премеждие, което може да обогати техния разсъдък и развиване. Следвайте тези препоръки и създайте привички за цялостен живот.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР