В елитната обстановка на Резиденция Бояна се проведе международният дебют

...
В елитната обстановка на Резиденция Бояна се проведе международният дебют
Коментари Харесай

София стана световна столица на Habanos с ексклузивна премиера на пура

В елитната конюнктура на Резиденция Бояна се организира интернационалният дебют на една от най-новите пури под бранда Habanos, носителка на името на емблематичния бул. в Хавана – Прадо. Горд хазаин на представянето на San Cristobal de la Habana Prado бе „ Калиман Карибе “ в качеството си на извънреден дистрибутор на елитните кубински пури. За първи път България е удостоена с достойнството да бъде международна сцена на световно показване на лансиращ се артикул.

Родриго Гонзалес, шеф стратегически маркетинг от Habanos, и Оля Дочева, шеф на компанията в България, презентираха новата ювелирна пура пред повече от 500 посетители. Сред присъстващите на събитието бяха представители от разнообразни елементи на света: фенове на „ кубинското злато “, сътрудници и дистрибутори от Испания, Куба, Швейцария, Италия, Съединени американски щати, Китай, Франция, Венецуела, Кипър, Армения, Албания, Румъния, Македония, Хърватска, Словения, Косово  и други.

Резиденция Бояна наподобяваше типа и страстта на булеварда в Хавана, откъдето е взаимствано и името на пурата. Ретро коли в кубински жанр извозваха искащите до входа. За настроението на всички присъстващи се погрижиха група Дел Падре с осъществявания на Buena Vista Social Club и други музикални класики от Куба. Миро беше специфичният посетител артист, който повдигна градуса на настроението с най-хубавите си песни. Танцовата анимация в жанр бачата и латино ритми бяха кулминационната точка на вечерта. Гостите се любуваха на подбрани питиета и гурме кетъринг, както и имаха опцията да опитат новата пура първи преди тя да бъде пусната на интернационалните пазари.

Предствянето на San Cristobal de la Habana Prado съвпада и с две значими дати. През 2019 година Хавана отбелязва 500 години от съдаването си като столица, а брандът San Cristobal маркира 20 години. По-рано през тази година в интервала 20 август – 3 септември „ Калиман Карибе “ с поддръжката на Столична Община, Кубински културен фонд и посолството на Куба в България сложи галерия на Моста на влюбените до НДК. „ Атмосфера от София и Хавана “ е отдадена на двете годишнини и в 60 фотоса демонстрира завладяващи паралели от разнообразни аспекти на двете неостаряващи столици в културен, архитектурен и обществен проект.

 

Повече информация за San Cristobal de la Habana Prado

По време на ХХ Фестивал на пурата през 2018 година Habanos S.A. публично разгласи лансирането на San Cristobal de La Habana Prado. Това е най-новата витола от марката San Cristobal de La Habana, която ще бъде предлагана извънредно в бутиците за пури La Casa del Habano и Habanos Specialist. Марката San Cristobal de La Habana е основана през 1999 година и отдава респект на град Хавана.  Макар и с по-малки размери в портфолиото на Habanos, тя обогатява вкусовата палитра със своя присъщ сексапил, който провокира ценителите на същинския тютюн с мекост, ненатрапчивост и характерен дървесен усет. Кръстена е Prado на главната пътна артерия и пешеходна зона, свързваща централната част на града с емблематичната крайбрежна алея Малекон в Хавана.

 

Повече за „ Калиман Карибе “

„ Калиман Карибе “ ООД е учредена през 1995 година като извънреден дистрибутор на влиятелните марки ръчно свити пури Habanos за България. В годините компанията затвърждава своята лидерска позиция в областта на ритейл и дистрибуция на ръчно свити пури, тютюневи произведения, висок клас аксесоари за пушене и гурме артикули. Портфолиото на „ Калиман Карибе “ непрестанно се обновява, отговаряйки на търсенето на клиентите и на новостите на пазара, предлагайки богат продуктов микс от световноизвестни марки и производители.

Компанията е лицензен представител на La Casa del Habano – международна първокласната верига бутици за пури Habanos с генезис от Куба, както и ръководи лична марка от премиални магазини за тютюневи произведения – Premium Cigars & Tobacco. Бутиците са ситуирани на топ местоположения в цялата страна и в чужбина.

„ Калиман Карибе “ е представител и на елитния бранд Cohiba Atmosphere още веднъж под лиценза на Habanos s.а. Концепцията на Cohiba Atmosphere Sofia е да предложи неповторимо преживяване на своите гости в извънредна конюнктура, с висок клас артикули и обслужване, отговаряйки на най-високите интернационалните стандарти в региона. Клубът предлага благоприятни условия и за частни събития, персонални и бизнес срещи.

Считано от 2016 година, „ Калиман Карибе “ в съдействие с Habanos s.a. уголемява своето интернационално наличие като извънреден дистрибутор на ръчно свити пури за Албания, Армения, Босна и Херцеговина, България, Косово, Хърватия, Македония, Сърбия, Словения, Румъния и Черна гора.

Мисия и съществена полезност за компанията е промотиране на Habanos културата и като продължение на този приоритет е просветителното направление Habanos Academy. В рамките на главните равнища на образованието се добиват задълбочени знания за историята, произхода и процеса на направата на пурите, ритуали на поднасяне,  дегустационни умения, професионализма на habanossommeliers и др.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР