В ежедневието си използваме всякакви видове кърпи - домакински кърпи,

...
В ежедневието си използваме всякакви видове кърпи - домакински кърпи,
Коментари Харесай

Как да изперем добре много мръсни кърпи?

В всекидневието си използваме всевъзможни типове кърпи - домашен кърпи, кърпи за избърсване на ръце, хавлии и халати за след баня и така нататък При сходна постоянна приложимост няма по какъв начин да не се сблъскаме с казуса, обвързван с изпирането на доста мръсните кърпи, както и със захабяването на тъканите им.

Ето какво можете да предприемете, с цел да изперете доста мръсни кърпи:

Подобно на множеството мощно нечисти тъкани, по този начин и кърпите следва да се перат в пералнята с стратегия, включваща и предпране. Колкото по-дълга е самата стратегия, толкоз по-чисти ще бъдат кърпите ви. не забравяйте обаче, че високите градуси се употребяват единствено за белите кърпи, тъй като цветните могат да оцветят останалото ви пране, в случай че ги пуснете на градуси, по-високи от 40.

Навремето домакините са избелвали захабените и мръсни кърпи, като са ги накисвали в белина. Днес имаме и по-модерни препарати, като Вениш да вземем за пример, само че въпреки и ефикасни, те могат да са и токсични.

Вместо да употребявате белина или други сходни препарати, то използвайте избелващата и почистваща мощ на лимоновия сок. Натъркайте с него по-захабените или мръсни елементи на кърпите си и ги оставете да изсъхнат на директна слъчнева светлина. Това обаче, сходно на белината, важи единствено за белите тъкани. В никакъв случай не прилагайте този способ върху цветните кърпи.

С времето белите кърпи пожълтяват и губят свежестта си. Можете преди да ги пуснете в пералнята да ги накиснете в разтворена във вода сода за самун. Освен че тя ги избелва, дейно отстранява и петната от лой, които непроменяемо се появяват по кухненските ни кърпи. Заради избелващия си резултат, содата за самун е използвана единствено върху бели кърпи или такива, които са в доста светли тонове.

Има домашно решение и за цветните облекла обаче, а това е най-обикновения ябълков оцет, с който евентуално всяко домакинство разполага. Добавете малко оцет в леген с вода и накиснете цветните кърпи за няколко часа.

 по какъв начин да изперем доста мръсни кърпи

Той ще отстрани нечистотиите по тях, като в същото време ще резервира цветовете и ще омекоти самите тъкани. Естествено, поради резливата и недотам приятна миризма на оцета, след това ще би трябвало да ги изперете по нормалния метод.

Когато простирате бели или светли кърпи, изсушаването им на слънце играе значима роля за подобряването на външния им тип. Те изсветляват и стартират безусловно да наподобяват като нови. Това важи обаче единствено за светлите тъкани. Излагането на тъмните на директна слънчева светлина, изключително на черните, би провокирало изсветляване на тоновете при тях, което едва ли желаете да постигнете.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР