В ежедневието ни свикнахме да бъдем облъчвани с “новини от рода “Автомобил

...
В ежедневието ни свикнахме да бъдем
облъчвани с “новини от рода
“Автомобил
Коментари Харесай

Автономна кола удари и уби пешеходец в САЩ

В всекидневието ни свикнахме да бъдем облъчвани с “новини ” от рода “Автомобил удари/уби човек ”, които са некоректни и изместват виновността от водача към транспортното средство, като че ли то е отговорно за нещастния случай. За съжаление, заглавие от горния тип е подходящо за случая, в който са участвали автомобил на Uber, оборудван със система за самостоятелно ръководство, който е ударил жена на улица в Аризона, и която впоследствие е умряла в болнично заведение.

По всяка възможност това е първия смъртен случай, обвързван с набиращите все по-голяма известност и технологичен напредък самостоятелни коли. Измеренията на трагичния пътен инцидент придобиват още по-сериозни измерения и в резултат на това, че на борда на автомобила, в който не е имало пасажери, е присъствал лидер, който да дава отговор за сигурността на ръководството в по- сложни и сериозни обстановки.

Според оповестената от полицейските власти информация, сега на удара, автономната кола на Uber се е движела със скорост от 65 км/ч, когато Илейн Херцберг е слязла на пътното платно, бутайки велосипед, претрупан с пазарски чанти.

“На базата на това по какъв начин тя е слязла от сенките непосредствено на пътното платно е пределно ясно, че би било мъчно да се избегне удар в какъвто и да било режим (автономен или с водач) ”, разяснява шефът на полицейското ръководство в Темпе, Аризона, където се е случил трагичния инцидент.

“Този драматичен случай акцентира защо трябва да бъдем извънредно деликатни, когато се организират проби и използват технологии за автомобилна автономност на обществени пътища ”, разяснява пред Reuters американският сенатор Едуард Марки, който е и член на транспортната комисия.

От компанията за споделено пътешестване Uber са оповестили, че преустановяват тестовата си стратегия с самостоятелни коли в Аризона, Питсбърг и Торонто.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР