В Египет откриха най-големия древен град, погребан под пясъка в

...
В Египет откриха най-големия древен град, погребан под пясъка в
Коментари Харесай

Откриха изгубения златен град на Древен Египет

В Египет откриха най-големия античен град , заровен под пясъка в продължение на хилядолетия. Археолозите приветстваха откритието, а специалисти разясняват, че това е една от най-важните археологически находки от разкриването на гробницата на Тутанкамон , осведоми Агенция Франс Прес.
 Снимка 526351
Източник:

Известният египтолог Захи Хауас разгласи откритието на " изгубения златен град " , като разясни, че откритото място е до Луксор, дома на Долината на царете.

" Египетската задача под управлението на лекар Захи Хауас откри града, загубен под пясъците. Градът е на 3000 година, датира от ръководството на Аменхотеп III, и употребен от Тутанкамон и Ай ", заяви археологическият екип.
 Снимка 526353
Източник:

Това е най-големият античен град, откриван в миналото в Египет , наименуван Атон.

Открити са бижута като пръстени, амулети и доста други артефакти, в това число тухли с печати на Аменхотеп III.

" Много задгранични задачи издирваха този град и в никакъв случай не го откриха ", разяснява Хауас, някогашен министър на антиките.
 Снимка 526345
Източник:

Археолозите започнаха разкопките през септември 2020 година сред храмовете на Рамзес III и Аменхотеп III до Луксор, на 500 километра южно от столицата Кайро.

Седем месеца по-късно няколко квартала са открити , в това число пекарна, административни и жилищни региони.
 Снимка 526347
Източник:

Аменхотеп III наследява империя, която се простира от Ефрат до Судан и умира към 1354 пр.Хр. Управлява близо 4 десетилетия.

Откритията на археолозите не са докосвани от хиляди години , като че ли са оставени от античните египтяни през вчерашния ден, акцентират археолозите.
 Снимка 526346
Източник:

Мисията чака да открие недокосвани гробници със съкровища.
 Снимка 526352
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР