В ефира на бТВ д-р Мирослав Ненков разкри какво се

...
В ефира на бТВ д-р Мирослав Ненков разкри какво се
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков: Вероятно набиращият мощ президент е в основата да ми забранят поява в медиите

В ефира на бТВ доктор Мирослав Ненков разкри какво се е случило и какво го е предиздвикало да напусне ВМА.

" Колегите там са страхотни, ще ми липсват доста. Но военачалник Мутафчийски ми забрани да се появявам по медиите. Беше една тирада, която ме е позор да я повторя. Беше с едни причини, че напряко не може да бъде! Не беше съответен мотивът. Преди нашата среща не бях ходил на никое място седмици, изключвайки Дарик радио. Според мен някой му е подшушнал нещо на генерала. Мотивът? ВМА нямало контракт със СУ поради мен. И аз по този начин гледах, по същия метод ", сподели той на озадачената водеща. " Аз съм бил политизирал академията с моите изявления. "

На въпрос да не би да има някакво изискване в трудовия му контракт, доктор Ннеков разясни: " В извънработно време даже подобен всесилен военачалник като Мутафчийски не може да ми каже какво да върша. Аз не съм боен, аз не съм фактор. Моят случай е малък - става дума за някакъв лекар, който е изказал мнение и е подал оставка. Но свободата на изявление, свободата на придвижване, са човешки свободи, които не ни се поставят, това е изводът от моята история. Не ни се поставят, за тях би трябвало изпитание. За страдание в моя случай би трябвало жертва. "

Той даде още детайлности за повода да напусне. " Забранено ми беше да се появявам по медиите. Вероятно моята поява по медиите е нежелателна. Не беше учредено това предпочитание на ген. Митафчийски на заповед номер еди-кой си... Това си беше опасност, императивна опасност. Недопустимо е. Това е унизително за мен. Вероятно набиращият мощност президент, който си разрешава да приказва по подобен метод на парламентарна група, може някой негов чиновник, да е изцъкал в ухото на ген. Мутафчийски, споделям евентуално. Всичко е допустимо по-късно, което видяхме с връчването на мандата. "

Накрая доктор Ненков съобщи: Аз платих висока цена, с цел да мога да дойда и другия път, когато ме поканите. Аз платих висока персонална и професионална цена.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР