В едно от редките признания за недостатъците на китайските ваксини

...
В едно от редките признания за недостатъците на китайските ваксини
Коментари Харесай

Епидемиолог номер едно на Китай: Ефективността на китайските ваксини е ниска

В едно от редките самопризнания за минусите на китайските ваксини против ковид шефът на китайските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите Гао Фу сподели, че успеваемостта им е слаба и държавното управление обмисля да ги комбинира, с цел да укрепи действието им.

" Китайските ваксини не дават доста висока степен на отбрана ", сподели през вчерашния ден Гао на конференция в югозападния китайски град Чънду, осведоми Българска телеграфна агенция.

Китай достави стотици милиони дози от имунизациите си на други страни, като по едно и също време с това се пробва да всява подозрения в успеваемостта на западните ваксини, отбелязва АП.

" Сега публично обмисляме дали би трябвало да използваме разнообразни ваксини от разнообразни производители в имунизационния развой ", сподели Гао.

Ефективността на имунизацията против ковид на китайския производител " Синовак " при попречване на асимптомните инфекции е 50,4 %, споделят откриватели в Бразилия. За съпоставяне, успеваемостта на имунизацията на " Пфайзер " се прави оценка на 97 %.

Пекин към момента не е одобрил нито една задгранична ваксина за потребление в Китай, където коронавирусът за пръв път се появи в края на 2019 година

Гао не даде детайлности за възможни промени в имунизационната тактика, само че загатна и РНК имунизациите като допустима тенденция на бъдещи разработки. Китайските ваксини не са основани на тази технология.
Към 2 април в Китай и двете дози на имунизациите са сложени на към 34 милиона души, а първа доза - към 65 милиона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР