В едно от най-отдалечените села в община Благоевград - Логодаж,

...
В едно от най-отдалечените села в община Благоевград - Логодаж,
Коментари Харесай

Очакват ли проблеми с видеонаблюдението в населените места без обхват?

В едно от най-отдалечените села в община Благоевград - Логодаж, от години локалните поданици имат проблем с обсега на българските мобилни оператори. Често вместо български се включват северномакедонски. А това основава проблем при потреблението на интернет и провеждането на телефонни диалози в селото.

В секцията в Логодаж на следващия ден ще може да се гласоподава както машинно, по този начин и с бюлетини. Въпреки, че в селото на доста места има проблеми с обсега на част от българските мобилни оператори и интернета, от секционната изборна комисия чакат да нямат проблеми с видеоизлъчването в действително време.

Ден преди вота, в секцията в Логодаж членовете на комисията съумяват за час да подредят изборното помещение. Казват, че към този момент се усещат като добре квалифициран тим, който има богат опит при организацията на избори. Притеснения обаче буди видеозаснемането и излъчването онлайн в края на изборния ден.

" Стартира устройството, видя се, че работи, сканирахме QR код дето е за съботния ден, уповавам се да имаме лъчение в действително време. Мисля, че няма да имаме проблем, обсега се губи сама в покрайнините, другият проблем е дали няма самото устройство да включи на роуминг. И да се включи северномекедонски оператор излъчването е онлайн. Сега към този момент без значение за чия сметка е, само че би трябвало да няма проблем ", сподели Дафинка Бойчева, ръководител на СИК в с. Логодаж.

" Трябва по този начин да са дали това устройство да няма роуминг на СИМ картата, то този телефон допускам е със СИМ карта, в случай че е по този начин би трябвало да няма роуминг, с цел да не заплаща страната непотребни средства ", сподели Тинка Николова, член на СИК в с. Логодаж.

В секцията са получили указания по какъв начин да работят при проблем със пускане на живото лъчение.

" То ще стане на запис и по-късно може да предоставим записа в РИК ", добави Дафинка Бойчева.

В Логодаж по лист право на глас имат към 4000 гласоподаватели. Голям % от тях са поданици на Северна Македония с двойно поданство.

" В пограничните региони има македонски жители, които имат адресна регистрация и такива са разпоредбите, те са включени в изборните описи, само че аз съм толкоз години в тази секция особено, до в този момент нито един северномакедонски жител не е пристигнал и не е дал своя вот ", сподели още Дафинка Бойчева.

Наблюденията на членовете на секционната изборна комисия са, че през последните две години пред урните са отишли едвам към 200 души от селото. Очакват на следващия ден картината да бъде сходна.

Репортер: Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР