В единственото в община Ново село, Видинска област, средно училище

...
В единственото в община Ново село, Видинска област, средно училище
Коментари Харесай

Видинска област обезлюдя! Слети и маломерни паралелки в единственото училище в община Ново село

В единственото в община Ново село, Видинска област, приблизително учебно заведение през новата образователна година учениците ще учат в маломерни и слети паралелки. Това бе одобрено на съвещание общинските съветници в дунавската община.
В 150-годишното школо „ Св. св. Кирил и Методий “ през образователната 2022/2023 година слети ще са паралелките в началния курс – първи с трети клас и втори с четвърти клас. Слята е и първата паралелка в главния курс – пети и шести клас. Почти всички останали паралелки в междинното учебното заведение са маломерни, прецизират от кметството.
Продължава приемът в професионалната паралелка на осми клас в учебното заведение, в която ще се образоват експерти – лозари и винари, които да могат да работят във възраждащото се лозарство и винопроизводство в Новоселска община. Освен със спецификата при развъждането на лозята – засаждане, резитба и филизене, напръскване и прибиране на гроздето, учениците ще учат и машините, които вземат участие в целия развой.
Медиатори разговорят с деца и родители за попълване на паралелките. Провеждат лектории и полемики през лятото, основават атмосфера на съгласие и приемливост, която да задържи учениците в учебно заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР