В единадесетото издание на Националния конкурс за литературно творчество и

...
В единадесетото издание на Националния конкурс за литературно творчество и
Коментари Харесай

Пловдивски ученички показаха как се прави

В единадесетото издание на Националния конкурс за литературно творчество и публицистика " Стоян Михайловски “ се показаха 130 млади създатели от цялата страна със 137 произведения. Техните творби бяха оценени от жури с ръководител доцент доктор Руси Русев. Две седмокласнички от ОУ " Стоян Михайловски “ са в челната тройка на спечелилите в раздел " Литературно творчество “, втора възрастова група. Полина Пенчева е отличена с втора премия, а на Весела Бонева е присъдена трета премия.

Тази година тематиката на литературната конкуренция беше " Душата ми е вопъл “, а на журналистическите произведения – " Знаеш ли ти кои сме? “. Те са отдадени надлежно на 140-годишнината от рождението на Пейо Яворов и 170-годишнината от рождението на Христо Ботев. Наградите на Полина и Весела – възпитанички на Горица Петрова, старши преподавател по български език и литература, са изключително значими и тъй като са извоювани в конкуренция с представители на одобрени литературни клубове и филантропични учебни заведения.

Конкурсът е включен в Националния календар на Министерството на културата и цели насърчаване на креативното въображение и подсилване на човешките полезности – родолюбие, човещина, добрина, взаимно почитание, етническа приемливост, отговорност. Официалната гала по награждаването на спечелилите ще се състои на 27.10.2018 година в зала " Европа “ на сценичен комплекс " Доходно здание – Русе.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР