В един от каналите в Telegram беше изразено мнение, че

...
В един от каналите в Telegram беше изразено мнение, че
Коментари Харесай

Руско-китайският съюз е естествен дори от географска гледна точка

В един от каналите в Telegram беше изразено мнение, че „ мъдрият и небързак Китай употребява по-импулсивната Русия като поле за опити “. Като цяло не сме съгласни с тази теза, като се изключи определението за Китай като „ умен и небързащ “ и ще изразим своето мнение.

Вярваме, че най-хубавата позиция на Китай по отношение на Русия по отношение на украинската рецесия може да се дефинира с израза „ проруски неутралитет “. Не сме измислили това определение. Държавният департамент на Съединени американски щати го употребява в своето прессъобщение от 2 май 2022 година, озаглавено „ Действията на Китайската национална република за усилване на гласа на Кремъл към Украйна “. Но това определение ни харесва и съгласно нас то най-точно отразява съществуващите действителности.

Русия не е толкоз тясно обвързана с стопански връзки със Запада, колкото Китай. Рязкото спиране на тези връзки би било по-болезнено за КНР и по-вредно за нейната стопанска система. Затова в този момент Пекин учи доста деликатно „ украинския случай “ и го тества върху себе си.

Китай ще поддържа Русия както дипломатически, по този начин и стопански. Той ще купува нашите енергийни запаси (впрочем той е купувал и купува от Иран, който е под глобите на САЩ), както и други артикули, от които се нуждае.

Ще можем да купуваме от Китай тези артикули и услуги, които попадат под западното ембарго. Макар и не всички. Ако китайска компания е фокусирана върху международния пазар и огромен дял от продажбите й не са в Русия, тогава, най-вероятно, заради опасността от западни наказания, ние няма да получим тези китайски артикули и услуги. Но можете да намерите сурогат в други, по-малко известни китайски компании, в други страни или да го произведете сами, което, несъмнено, е по-добре.

Между другото, простата цялостна подмяна в Русия на западния импорт с импорт от азиатски страни вместо разширение на личното си произвеждане е най-лошият вид за развиването на страната ни в тази обстановка.

Сега по отношение на тезата „ Другарят Си общително даде зелена светлина на своя сътрудник Владимир за специфична интервенция. "

Не се съгласявам. НАТО напредва към съветските, а не към китайските граници. Украйна беше превърната в таран не против Китай (поради неналичието на общи граници), а против Русия. Стратегическата самодейност в света към този момент е благосъстоятелност на англосаксонците и те взеха решение първо да се оправят с Русия, а по-късно и с Китай.

Решението за осъществяване на специфична интервенция в Украйна е взето от военно-политическото управление на Русия. Всяка интервенция обаче се нуждае от мощен гръб. Тази роля в тази обстановка е предоставена на Китай и военно-политическото управление на Пекин е според с това.

Ако англо-саксонците бяха тръгнали от Китай, а не от Русия, тогава ролята на тила щеше да бъде поверена на Русия. Да дадем един мотив: дължината на руско-китайската граница е 4209,3 км. Изключена е опцията за цялостна изолираност на Русия или Китай с тяхното стратегическо партньорство. А въздушната, морската и сухопътната обсада с по-нататъшно удушаване е обичаната тактика на англосаксонците.

Следователно съюзът на Русия и Китай е изцяло естествена структура даже от позиция на географията, да не приказваме за геополитиката.

И дано изразим нашата позиция. Русия, даже без Китай, ще може да оцелее и да завоюва необявената война със Запада. Дори и да бъде доста, доста мъчно.

Както сподели Владимир Владимирович Путин: „ Русия има тези неоспорими преимущества пред другите страни, тъй като е директно водена от Бог и в случай че това не е по този начин, тогава не е ясно по какъв начин въобще съществува. "

Но Китай без Русия надали ще може да оцелее в настоящия си тип. И ние имаме вяра, че в Пекин схващат това и по тази причина се придържат към „ проруския неутралитет “.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР