В двубой от група А Саудитска Арабия постигна късен успех

...
В двубой от група А Саудитска Арабия постигна късен успех
Коментари Харесай

Саудитска Арабия остави Египет без точки

В дуел от група А Саудитска Арабия реализира късен триумф с 2:1 над Египет след поврат, с помощта на гол в последните секунди на добавеното време на Салем Ал Давсари.

Мохамед Салах изведе Египет напред в резултата, откакто овладя дълго подаване от Ел Саид и технично трансферира излезлия напред вратар на Саудитска Арабия.

Две минути по-късно още веднъж Салах имаше късмет за гол, само че излязъл самичък против Ал Мосаилем, още веднъж съумя да го трансферира, само че не и да откри очертанията на вратата. Дори и да беше влезнала топката обаче, голът най-вероятно щеше да бъде анулиран, защото Салах бе в засада при подаването към него.

След това пристигна фестивалът на дузпите. В 39-ата минута Фатхи игра с ръка при едно центриране, само че Ел Хадари избави мощния удар на Ал Мувалад от бялата точка, след което топката рикошира и в гредата, само че по този начин и не влезе във вратата, с което Египет удържа задатъка си.

В добавеното време колумбийският рефер Вилмар Ролдан отсъди и втора, доста противоречива, дузпа в интерес на Саудитска Арабия след консултиране и с технологията за видео повтаряне. Този път зад топката застана Ал Фараж, който не сбърка и изравни в самия завършек на първата част.

През втората част и двата тима имаха шансове да завоюват трите точки, само че пропуски и положителни вратарски намеси запазиха равенството, само че единствено до края на постоянното време.

В петата минута на даденото от съдията продължение Саудитска Арабия, който бе по-активният тим през цялото второ полувреме, стигна до заслужена победа с гол на Салем Ал Давсари.

Така Саудитска Арабия приключват Мондиал 2018 на третата позиция с три точки в актива си, до момента в който Мохамед Салах и Египет напущат шампионата без извоювана точка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР