В две отделни заседания Апелативният съд във Варна остави без

...
В две отделни заседания Апелативният съд във Варна остави без
Коментари Харесай

Постоянен арест за холандци, контрабандирали прекурсори за производство на амфетамини

В две обособени съвещания Апелативният съд във Варна остави без почитание жалбите на холандските жители Курт М. и Робърт П. против определение на Окръжен съд – Варна от предходната седмица, който е удостоверил ограниченията им за неотклонение „ задържане под стража “. Това оповестиха от пресцентъра на съда.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че двамата чужденци са обвинени по досъдебно произвеждане по тази причина, че в интервала 26 януари 2017 до 16 март тази година в изискванията на продължавано закононарушение са осъществявали контрабанда на три типа прекурсори с общо тегло 16,222 тона. Те са в ареста от началото на м.юни тази година, откакто бяха упрекнати, че в съучастничество посредством подправени документи внесли на три пъти през митнически пункт Варна-Запад без разрешението на митническите управляващи прекурсори за произвеждане на амфетамини. Контрабандата тръгвала с кораби от Китай и Латинска Америка, само че не била предопределена за Варна. Прекурсорите били декларирани като почистващ препарат за прозорци.

Защита изиска изменение на ограниченията за насила като се базира на хроничните болести на Курт М.,установени със съдебномедицинска експертиза, на събитието, че той живее от 2010 година в България, има личен бизнес и непрекъснат адрес в Бургас. Вторият обвинен Робърт П. имал контракт за наем на жилище също в Бургас, семейство с три деца и бременна брачна половинка, които живеят в Испания. Според юристите на двамата холандци, няма действителна заплаха който и да е от тях да се укрие или да извърши закононарушение

Въззивната апелативна инстанция през днешния ден показа всички причини на Оценка за съвместимост – Варна, с които е бил доказан непрекъснатия арест на обвинените чужденци. Гласните, писмените доказателства, в това число и тези, събрани посредством СРС, водят и този съд до обосновано съмнение, че Курт М. и Робърт П., са съпричастни към действието, за което се проверяват. Престъплението е тежко по смисъла на закона и за него се планува наказване „ отнемане от независимост " от 15 до 20 години и санкция от 200 хиляди до 300 хиляди лева

И двамата мъже имат правосъдно минало – Курт в Белгия, а Робърт в Холандия, а към сегашния миг съдът не разполага с доказателства, че наказванията, които са им били наложени са изтърпени. И за този съд е значим изводът, че действията са от извънредно висока социална заплаха и се санкционират строго от закона. Ето за какво както за Курт М., по този начин и за Робърт П. остава действителна заплахата в случай че търпят по-лека мярка за неотклонение да се укрият или да извършат закононарушение.

Определенията на Варненския апелативен съд, с които се удостоверява непрекъснатия арест на Курт М. и Робърт П., разследвани по тази причина, че от 26 януари 2017 до 16 март тази година, в изискванията на продължавано закононарушение са осъществявали контрабанда на три типа прекурсори с общо тегло 16,222 тона, не подлежат на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР