В два града в Североизточна България и околните села се

...
В два града в Североизточна България и околните села се
Коментари Харесай

Режим на тока в редица населени места у нас

В два града в Североизточна България и близките села се вкарва режим на тока. Причините са непостижимо високите сметки, непостижими за локалните общини. Ръстът е троен.

Затова в община Вълчи дол вкарват сериозната мярка. Кметът Пепа Пенчева споделя, че сметката на тока за ноември е три пъти по-висока - над 20 000 лева, а за декември над 40 000 лева " С междинното заплащане и компенсацията действително плащаме над 58 000 лева От 00:00 ч. до 5:30 ч. ще бъде спиран тока в град Вълчи дол, а в селата електричество няма да има от 21:30 ч. до 5:30 ч. ", съобщи тя.

Пенчева се притеснява, че по този метод се основават предпоставки за битова престъпност. " Досега беше понижена до най-малко, само че в този момент съм обезпокоена ", акцентира кметът.

Такава мярка към този момент повече от седмица е подхваната в община Дългопол, а други обитаеми места също я обмислят.

На този декор в община Лесичово, Пазарджишко, също са подхванали тази мярка. По думите на зам.-кмета Веселина Милкова във всички обитаеми места от общината ще има режим на тока. " Кметовете по обитаеми места ще дефинират сами в кои часови диапазони няма да има ток и по кои улици. Всички се обединени към това заран от 5:30 до 7 ч. и вечерта от 18:30 до 23:00 ч. да има улично осветяване. При една консумация на ток от 9000 лева през 2020 година сметката за ток скочи до 26 000 лева през 2021 година ", разкри тя. И добави, че учебните заведения и детските градини няма по какъв начин да бъдат оставени без ток, само че ще би трябвало да обмислят потреблението си на ток. Режимът ще бъде въведен тази седмица.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР