В Древен Китай лекарите са били сигурни, че енергията се

...
В Древен Китай лекарите са били сигурни, че енергията се
Коментари Харесай

Китайски мъдрец назова часовете за правилно хранене

В Древен Китай лекарите са били сигурни, че силата се разпределя в тялото в сходство с ритмите на слънцето, затова  храненето би трябвало дабъде по часове. Съвременните лекари са солидарни с това мнение.

Порталът " Кубански вести " оповестява, че има избран механизъм за банкет на храна. Същността му се крие във обстоятелството, че тялото е готово за повтарящи се събития в опредебено време.

Известният китайски доктор Ма Ци назова и вярното време за хранене. Закуската би трябвало да бъде от 7:00 до 9:00, тъй като това време е пиково за стомаха. Храната би трябвало да е протеинова. Между другото, всички типове каши са изключени!

Организирайте си обяд от 13: 00 до 15: 00, защото тънките вътрешности са най-активни през този интервал. Трябва да ядете без ограничавания, само че и без преяжда по това време. Не забравяйте да включите протеини, въглехидрати и мазнини в обедното хранене.

Вечерята би трябвало да бъде не по - късно от 17:00-19:00 часа, тъй като по това време бъбреците работят интензивно. Трябва да ядете малко, без пикантни храни и с минимално количество месо.

Ако преминете към този хранителен график, можете да отслабнете, да намалите равнищата на захар и холестерол в организма. Бъдете здрави!

Превод и редакция: Fitwell.bg
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР