В Древен Египет беше открита най-голямата пивоварна в света, предаде

...
В Древен Египет беше открита най-голямата пивоварна в света, предаде
Коментари Харесай

В Египет откриха най-старата пивоварна в света

В Древен Египет беше открита най-голямата пивоварна в света, съобщи Guardian. Американски и египетски археолози откриват фабриката за бира в античното гробище Абидос, ситуирано в пустинята западно от река Нил, на над 450 километра южно от Кайро.

Според генералния секретар на Върховния съвет на антиките Мустафа Вазири пивоварната датира от времето на цар Нармер, който е прочут с това, че е обединител на Древен Египет.

Археолозите са разкрили осем големи единици- всяка от тях дълга 20 метра и необятна 2,5 метра. Всяка единица включва към 40 глинени съда, ситуирани в два реда, които са употребявани за произвеждане на бира.

Според археолози пивоварната е издигната в този регион, с цел да доставя кралските жертвени ритуали на античните египтяни с бира.

За съществуването на фабриката се приказва още от 1990 година, само че до момента местоположението й не беше намерено. Районът в, който е открита е бил прочут с паметниците в чест на Озирис, бога на подземния свят на Древен Египет

През последните години Египет разгласи десетки антични новооткрития с вярата да притегли повече туристи. Индустрия страда от 2011 година насам, след политически разтърсвания, а предходната година на бранша бе нанесен още един удар от пандемията от ковид.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР