В ДПС текат процеси, нямащи нищо общо с политическото.Това мнение

...
В ДПС текат процеси, нямащи нищо общо с политическото.Това мнение
Коментари Харесай

Л. Стефанов: Доган доведе ДПС до пълен абсурд - партията е на ръба на политическата нечистоплътност

В Движение за права и свободи текат процеси, нямащи нищо общо с политическото.

Това мнение изрази пред БНР Любомир Стефанов, учител по политически науки в Нов български университет, и посочи:

 

" Случващото се в Движение за права и свободи е дисонанс сред декларираното декларативно начало, че това е партия с евроатлантически убеждения, с съвременни демократични полезности, защитаваща всички прогресивни политики на европейско равнище, и българската действителност, в която Движение за права и свободи е знак на всичко друго, само че не и на тези неща. Проблемът да се синхронизира тази двоична природа от дълго време е пред Движение за права и свободи ".

Може би е пристигнал моментът Движение за права и свободи да се предефинира, защото от началото на прехода това е партия, която се вози по ръба на подозрението за политическа нечистоплътност, разяснява още той

 

И изясни:  " И колкото и Ахмед Доган да споделяше - къде искрено, къде нахално - че Движение за права и свободи не е май доста партия, а е някаква политическа конструкция, която си подсигурява и гарнира властта с обръчи от компании и си ги пази с бухалки, по образеца на Делян Пеевски, тази партия продължаваше да има присъединяване, защото нейният обичаен електорат си я припознаваше. Дали я харесва? Това не мога да кажа. Това свърши, явно, защото в Движение за права и свободи текат процеси, нямащи нищо общо с политическото. Забележете - Доган упорства, че като почетен ръководител надали не е въплътеният дух на партията и затова всичко, каквото каже, трябвало да бъде с някаква супер легитимност. Това в правова страна е цялостен парадокс. Ето стигнахме до края на парадокса! Надявам се това да докара до филтриране на тази организация. Ще забележим дали тя ще продължи като партия, или ще се претвори в нещо друго ".

 

Според Стефанов ДПС не се дели на две, а е терен, " на две разнообразни начала за това по какъв начин би трябвало да се ръководи, само че не партията, а това, което е Движение за права и свободи ":

" Избирателите на Движение за права и свободи не се заблуждават.... Виждат, че едни или други хора в това нещо, наречено партия, а в действителност централата на столичен бул., е довело до окупиране и преразпределяне на запаси за въздействие, които нямат нищо общо с политическото ".     

По думите на Любомир Стефанов традиционните гласоподаватели на Движение за права и свободи " могат и да пропуснат да гласоподават на тези избори ", тъй като нито едно от крилата в Движение за права и свободи не им приказва на партиен език.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР