В Дом „Канети“ на 27 октомври се проведе деветото и

...
В Дом „Канети“ на 27 октомври се проведе деветото и
Коментари Харесай

Danube Sunset Sessions събра меломани за пореден път в Русе

В Дом „ Канети “ на 27 октомври се организира деветото и последно за сезона издание на Danube Sunset Sessions. Организацията още веднъж бе на „ Медия Фреймс “, продуцентска къща и от година формален звукозаписен лейбъл за електронна и танцова музика. Началото бе сложено на 19 юли 2016 година
Проведоха се три музикални сесии - сред 18.00 и 23:00 ч., като зад пулта поредно бяха: Виктор Маринов - Vataff Project, Андрей Тотев - RudeBrutal и Георги Дамянов - Groovy George.
Danube Sunset Sessions показва онлайн и посредством аудио и видео записи, по обичаен и нетрадиционен метод, модерна музика, образни изкуства и градска просвета. В предходните издания Danube Sunset Sessions се организираше малко преди и към залезa на небесното величие, на кея на град Русе или на място, където се открива подобаваща панорама към великата река и залеза над нея. Този път събитието се организира на закрито, защото всички подобаващи места в града са или в развой на ремонт или благоустройство от лятото.
По традиция сесиите бяха с електронна музика и селекция за необятен кръг публика, безвъзмездни за феновете. Музикалната ориентираност бе необятна и отворена, само че наложителен детайл бе наличието на актуален електронен тон. Отдели се време на по този начин наречената ъндърграунд музика, която постоянно има потребност да бъде презентирана пред по-широка публика.
Дом „ Канети “ е комерсиалната къща на Елиас Аврам Канети - дядо на нобеловия лауреат за литература Елиас Канети. Строена е през 1898 година от русенския проектант Негохос Бедросян. Днес постройката постоянно е дом на неофициални артистични събития, пърформанси и концерти, проведени от Дружество „ Канети “, от самостоятелни актьори или други неофициални организации. Обектът е включен в градския маршрут „ Сгради „ Европейско завещание “. Къщата е оповестена за монумент на културата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР