В документа няма механизъм за защита на битовите потребителиСлед като

...
В документа няма механизъм за защита на битовите потребителиСлед като
Коментари Харесай

ВМРО: С Наредба КЕВР ще допусне шоково увеличение на тока за домакинствата от 1 юли

В документа няма механизъм за отбрана на битовите консуматори

„ След като КЕВР увеличи фрапантно цените на водата за 2024 година, в този момент наред е цената на тока за семействата. Под благовидния претекст, че се извършват европейска инструкция, Законът за енергетиката с измененията от 2023 година енергийният регулатор в действителност залага бомба с часовников механизъм “.

Това се споделя в позиция на Вътрешна македонска революционна организация по отношение на готвените промени в цените на тока от това лято.

„ Става дума за план за Наредба за контролиране на цените на електрическата сила. КЕВР вкарва частична либерализация за битовите консуматори (след 2026 година се вкарва цялостна либерализация). Най-общо казано цените за потребителите ще се дефинират по отношение на средномесечните котировки на борсата за цените от сегмента „ ден напред “, изясняват специалисти на партията.

Практически това слага цената според от изкривяванията на пазара и то не при дълготрайните контракти, а от най-динамичния сегмент. Експерти към този момент предизвестиха, че заради съмненията, подбудени от икономически консуматори, може да се стигне до фрапантно нарастване в някои интервали и за битовите клиенти.

Вътрешна македонска революционна организация смята, че препоръчаният план за разпоредба от КЕВР е повърхностен и не дава механизъм за отбрана на семействата от съмненията на борсовите цени. Общо взето се предлага формулата административно да се удостоверява средномесечна борсова цена. Ясен механизъм за обезщетения за битовите клиенти няма. Липсва оценка за въздействието, липсва разбор за резултата, до който ще докара частичната либерализация за битовите консуматори.

„ За следващ път КЕВР работи официално, не пази публичния интерес, а възприема метод, комфортен за монополите - в тази ситуация за електроразпределителните сдружения. Неслучайно те са изразили кардинална поддръжка за наредбата на КЕВР. От Вътрешна македонска революционна организация задаваме въпроса към ръководещата сглобка - кой и по какъв начин ще компенсира българските жители за предстоящите доста високи цени на електрическата енергия от юли 2024 година? Има ли финансов запас за това, създаден ли е механизъм и по какъв начин жителите ще си получават обезщетенията? За следващ път ръководещите се занимават с всевъзможни нелепости и с разправиите си за власт и постове, а не с значимите за хората тематики. И за следващ път сметката (буквално) ще я заплаща редовият български жител. “, безапелационни са специалистите на Вътрешна македонска революционна организация.



 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР