В доклада за парламентарната комисия за проверка на работата за

...
В доклада за парламентарната комисия за проверка на работата за
Коментари Харесай

Румен Петков: Заради коалицията на грабежа плащаме между 20 и 30% по-скъп газ

В отчета за парламентарната комисия за инспекция на работата за прекъсване на Газпром, който отчет беше отритнат с гласовете и решаващият принос на обединението Политическа партия и Има Такъв Народ, очевидно е, че грабежът сплотява. Ние ще създадем всичко допустимо да качим този отчет на партия АБВ с цел да се запознае обществото с него, вътре е цялата преписка сред Булгаргаз и Газпромекспорт, вътре са изискванията, препоръчани на българската страна и очевидно се подсигурява финансовия интерес на Булгаргаз и от там на потребителите в страната. От отчета е очевидно, че прекъсване на работата с Газпром износ е довело автоматизирано до ускъпяване на газа с 20-30%, ние Булгаргаз, Българската страна сме блъснали нашата страна с едно от нищо непредизвикано оскъпяване. Това е очевидно желание да се граби жителя и стопанската система и желанието да се обслужват непознати ползи. Подходът на Булгаргаз е впечатляващ. От компанията от 40 търговци на газ в страната, канят единствено 10 на договарянията.
Това съобщи ръководителят на АБВ Румен Петков на конференция на партията във Варна, представен от actualno.com.

Ето какво сподели още той:

При доставката на американски полутечен газ две неща би трябвало да бъдат документирани от прокуратурата по един подобаващ метод. Първо, по каква процедура са определени тези снабдители? Процедура няма. Това е явен корупционен акт. Защото законът за публичните поръчки, законът за енергетиката, задължават Булгаргаз да подхващат избрани ограничения при гарантиране на доставките на газ в България.

Начинът по който газа е влезнал в България е противозаконен. Посочено е, че газа е влезнал в България на точката Странджа 1, такава точка на картата няма от години. Този газопровод не работи. Това е случай, за който турската страна беше дала единодушие еднократно, за което Европейска комисия си затваря очите. За нас като страна-членка закононарушението става част от всекидневието. Трябва да сме наясно за каква правова страна в Европейски Съюз приказваме или за неналичието на право и то да бъде погазвано в името на нечии ползи. Казвам всичко това на фона на вчерашните поръчки, че са контрактувани 7 карга. Тези карга няма от кое място да влязат до края на годината. Не може да бъде осъществено разтоварването. Ако някой притиска в този момент да платим, то е с цел да си осмисли рушвета. Имам съображение да настоявам, че турската компания няма да повтори беззаконието, тъй като в случай че повтори безнаказано, това значи да скапват връзките си с всички евентуални сътрудници. Ако се замислим за какво България не съумя да построи посланичество на Газпром за Европа, а го прави Турция, това е едно от най-големите закононарушения.

В резултат на тези безумия ние ще настояваме за инспекция на трасето, дали тръбата е ситуирана на в началото плануваното трасе или то е променяно през последната година и половина. Имаме съображение да считаме, че е променяно без единодушие на инженерите, това може до сложи под подозрение работата на ДНСК на наша територия.

1/3 ще плащаме азерски газ на цена контрактувана преди 10 години, другите две трети на пазарна цена. Опитите на Василев и Петков да ни лъжат, че получаваме цялото количество на цялата цена са грозни. Натискът на управлението на АЕЦ Козлодуй е закононарушение към сигурността на централата, закононарушение към жителите на България и Румъния.

Чест прави на управлението на атомната централа, че не се поддаде на този фарс и това би трябвало да бъде регистрирано от обществото. Гражданите би трябвало да видят на какво са способни тези хора, които идват от на никое място, с цел да погазят публичния интерес и интереса на стопанската система без да е ясно в името на какво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР