В доклад за Националния център за социални изследвания Джон Къртис

...
В доклад за Националния център за социални изследвания Джон Къртис
Коментари Харесай

Доверието в политиката и изборната система на Обединеното кралств...

В отчет за Националния център за обществени проучвания Джон Къртис показва, че има рекорден брой гласоподаватели, които споделят, че " съвсем в никакъв случай " не имат вяра на държавните управления да слагат страната пред партията или политиците да споделят истината, когато са в затруднено състояние.

 

" Обществеността в никакъв случай не е била по-подозрителна във връзка с надеждността и ефикасността на системата на ръководство на страната и хората, които я съставляват ", заключава специалистът.

 

Според него разочарованието от Брекзит измежду гласоподавателите, поискали напускането на Европейски Съюз, е една от главните аргументи за срутва на доверието.

Политическите кавги и рецесията с разноските за живот също са измежду главните аргументи. Докладът, озаглавен " Повредена политика ", открива, че 45% от гласоподавателите " съвсем в никакъв случай " не биха се доверили на държавното управление да сложи страната пред партията - най-високият % до момента. Почти шест от всеки 10 (58%) " съвсем в никакъв случай " не биха се доверили на политиците да споделят истината, когато са притиснати до стената, а осем от 10 гласоподаватели (79%) споделят, че английската система на ръководство би трябвало да бъде усъвършенствана " доста ".

 

Междувременно водачите на ръководещата Консервативна партия Риши Сунак и главната опозиционна Лейбъристка партия Киър Стармър се приготвят за ефирен спор довечера по Скай нюз. Лейбъристите резервират преднината си пред торите от към 20 пункта в социологическите изследвания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР