В доклад с надпис вътрешен документ, секретно, местните здравни власти

...
В доклад с надпис вътрешен документ, секретно, местните здравни власти
Коментари Харесай

CNN: Китай е скрила данни за заболелите в провинция Хубей

В отчет с надпис " вътрешен документ, секретно " , локалните здравни управляващи в китайската провинция, където беше открит за първи път, изброяват общо 5918 новооткрити случаи на 10 февруари. Това е над два пъти повече от формалния обществен брой на доказаните случай. Според формалната статистика на този ден записаните случаи са 2 478..
От медията прецизират, че досега Китай не са признали за това първо деформиране на данните, макар че няколко пъти коригираха данните си. Според следствието това се е случило в паниката на ранните седмици на пандемията, когато администрацията е омаловажила тежестта на огнището.
 Защо Китай се оправи с пандемията, а Европа - не Защо Китай се оправи с пандемията, а Европа - не
Трябва ли да завиждаме на китайците? Да погледнем цифрите. От началото на годината в Китай са регистрирани над 90 хиляди случаи на к...
CNN към момента чака коментар по данните и изтеклите документи от китайското министерство на външните работи и националната здравна комисия, както и здравната комисия на Хубей.

Докладът
Документите от 117 страници съставляват най-значителното приключване от вътрешността на от началото на пандемията и обезпечават първия явен взор към това, което китайските управляващи са знаели тогава, само че не са оповестили.
До момента китайското държавно управление изрично отхвърля обвиняванията на Съединени американски щати и други западни държавни управления, че съзнателно укрива информация, обвързвана с вируса. СЗО пък изпрати екип, който да откри произхода на ковид и имало ли е прикриване на данни.  Дори преди дни се закани, че ще стигне до дъното на историята.
 The Washington Post: Русия и Китай ускоряват въздействието си в света, с помощта на имунизациите си The Washington Post: Русия и Китай ускоряват въздействието си в света, с помощта на имунизациите си
Русия и Китай ускоряват своето въздействие на международната сцена, с помощта на основаните лични ваксини против новия тип ковид и...
Документите обгръщат повърхностен интервал сред октомври 2019 година и април 2020 годин. Отчитане на оптимистични данни с по-малко болни от коронавриус в изтеклите документи се показват и за други дати.

Написаното в тези отчети обаче разкрива огромни дефекти в здравната система на Китай, показва CNN: тя не е гъвкава, лимитирана е от администрация по вертикалата и първоначално е препоръчвала решения, които не са се справили с зараждащата рецесия.
Най-фрапиращото доказателство, съгласно CNN, е бавното взимане на решение и реакция в Хубей, диагностиката и ограничение на локалните пациенти с COVID-19. В момента, когато управляващите в Хубей представяха обществено, че се оправят дейно и транспарантно с първото огнище на болестта, съгласно документите, на место в Хубей - здравние чиновници са имали стеснен запас за тестване и са изпращали непълни отчети.
Документите демонстрират доказателства за очевидни неточности в няколко сериозни за развиването на пандемията моменти от ранната й фаза, т.е. неуспехът на Китай първоначално е институционален.

 Карантина в китайски град поради открити два случая на COVID-19 Карантина в китайски град поради открити два случая на COVID-19
Китайските управляващи вкараха карантина в град Манчули (автономна област Вътрешна Монголия, Североизточен Китай), ситуиран на границата...
Хубей е бил подложен на зараза от и ковид

Освен това, Хубей е бил изправен и пред различен проблем. На 1 декември, се навършва една година, откогато първият прочут пациент със признаци на болестта е регистриран в столицата на провинцията - Ухан. По това време, съгласно документите, там се разпростира друга здравна рецесия - Хубей е обзет от доста огнище на грип.
Според изтеклите данни, случаите са се нараснали в този интервал до 20 пъти над равнището от миналата година, което в допълнение е сложило здравната система под напън.
" Епидемията от грип ", както означават чиновниците в документа, е имало освен в Ухан през декември 2019г., тя е била в разгара си и в доста прилежащи градове.
От изтеклата информация не излиза наяве по какъв начин е повлиял пикът в сезонния грип върху развиването на ковид. И въпреки в него да не се свързват директно двете рецесии, показателно е, че Китай към момента не е разгласила публично информация за мащаба на разпространяването на грипа по това време в Хубей.
 Коронавирусът: Пикове на разболели се в Съединени американски щати и Русия, в Китай честват отварянето на Ухан Коронавирусът: Пикове на разболели се в Съединени американски щати и Русия, в Китай честват отварянето на Ухан
Между 1 429 500 и 1 433 500 са публично доказаните случаи на разболели се от ковид, демонстрират разнообразни систематизирани данни. От тях о...
Можеше ли Европа и Съединени американски щати да се приготвят по-добре за предстоящата вълна от грип и ковид, в случай че имаха цялата информация авансово? И това остава въпрос без отговор.
Слабости на здравната система
В документите се акцентира, че системата на тестване на локалното население има недостатъци и грешки, което в допълнение затруднява разбора на първични данни.
Медицинските фрагменти са били неподготвени, което също е маркирано в отчета.
Здравната система в Хубей, съгласно документите, е недофинансирана, без уместно съоръжение за тестване, с нестимулиран личност, който също така и постоянно се усеща пренебрегнат и пропуснат от голямата китайска администрация.
 Противоречиви данни за болните от ковид в Китай повдигат въпроси Противоречиви данни за болните от ковид в Китай повдигат въпроси
Нови сред 70 000 и 75 000 души са доказано заболели от ковид (COVID-19) в световен мащаб. Това сочат разнообразни систематизирани данни за п...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР