В договорите за наем и концесия задължителни са обявените цени

...
В договорите за наем и концесия задължителни са обявените цени
Коментари Харесай

Ангелкова е поискала табели с цени за допълнителните услуги на "Нестинарка"

В договорите за наем и концесия наложителни са оповестените цени на чадъри и шезлонги, само че няма възбрана стопанинът на плажа да може да предлага спомагателни плажни такъми.

Това акцентира министърът на туризма Николина Ангелкова, помолена за коментар по проблема с плаж " Нестинарка ", оповестиха от пресцентъра на министерството. " Изричното изискване обаче е спомагателните такъми да не са наложителни за потребителя ", изясни тя.

Миналата седмица Ангелкова удостовери, че на " Нестинарка " към шезлонг за 36 ст. се предлага шалте за 10 лева, само че увери, че нарушаване на този плаж няма, тъй като скъпите шалтетата не били наложителни. В събота инспекция с " скришен клиент " на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) откри тъкмо противоположното и го разгласи за " нелоялна комерсиална процедура ". Глобата за това е сред 1000 и 30 000 лв.. За наново нарушаване се заплащат по 50 000 лв..

На табелата на плаж " Нестинарка " са оповестени поотделно цени за всяка от услугите, само че потребителят по никакъв метод не схваща, че не може да си наеме единствено чадър и шезлонг, а наложително и шалте, което е доста по-скъпо, открива инспекцията на КЗП. Днес Ангелкова осведоми, че министерството на туризма е поискало от концесионера да сложи специфични табелки с цени за спомагателните услуги и информация, че те не са наложителни.

Концесионният контракт за плаж " Нестинарка " беше даван неведнъж от Ангелкова преди началото на туристическия сезон, като образец за ниски цени - 36 ст. за шезлонг и също толкоз за чадър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР