В добрите стари времена се нуждаехте от умения, за да

...
В добрите стари времена се нуждаехте от умения, за да
Коментари Харесай

Suzuki със странен 4-крак мотоциклет, който се катери по стълби

В положителните остарели времена се нуждаехте от умения, с цел да карате Suzuki нагоре по стълбите, и хората щяха да ви гледат като лунатик. За четириногия конски велосипед Suzuki MOQBA обаче не се изискват умения и е по-вероятно хората да ви гледат със страдание. Машината има четири дребни електрически колела, всяко инсталирано на роботизиран крайник с три степени на независимост, висящи от рамка вид двоен бумеранг. Това е шасито на машината MOdular Quad Based Architecture (MOQBA), която Suzuki преди малко показа на Японското ревю за подвижност.

Върху това шаси можете да поставите всичко - от мотоциклетна седалка за сядане/изправяне до инвалидна количка, носилка, кофа за отпадък, роботизирана ръка или кошница за носене. Идеята е да се сътвори самобалансиращо се транспортно устройство от последващо потомство, което може да стигне до места, където мотоциклетите не могат.

Тук има повече роботика, в сравнение с окачване, MOQBA се изкачва по стълбите крайник по крайник, тъй че пътуването до третия етаж може да бъде дълго. Но шасито ще се върти към седалката, тъй че ще останете почти хоризонтално даже когато колелата са на три или четири стъпки едно от друго. MOQBA е в положение да развие оптималната скорост от 32 км/ч и да има 80 кмпробег.

Разбира се, в случай че това „ предложение за подвижност от последващо потомство “ в миналото влезе в произвеждане, то ще заменя повече скутери и инвалидни колички, в сравнение с мотоциклети. И в това отношение пред вас е устройство, което сигурно би могло да отвори порти за възрастни консуматори и консуматори с увреждания, давайки им елементарен достъп до метрото, неравномерен терен и повече или по-малко всяка зона, издигната без достъп за инвалидни колички.

Един взор към ужасната форма на възрастовата пирамида на популацията на Япония би трябвало да ви покаже за какво Suzuki работи върху този проблем. И с носилка на борда, екипите за възобновяване при бедствия евентуално биха могли да употребяват това нещо, с цел да извадят ранени хора от каменист, чакълен терен по релативно постоянен и комфортен метод. Наистина, шасито може да бъде прилична платформа и за всички типове самостоятелни или отдалечено ръководени роботи.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР