В Добрич 20 жени, диагностицирани с рак на гърдата, се

...
В Добрич 20 жени, диагностицирани с рак на гърдата, се
Коментари Харесай

В Добрич жени борят рак на гърдата с танцова терапия

В Добрич 20 дами, диагностицирани с рак на гърдата, се борят с заболяването и с танцова терапия, оповестяват от общината, която поддържа акцията с финансови средства.

Терапията е част от плана "Танцувай със здравето ", който предизвиква заболели в България, Англия, Холандия, Италия, Литва да се възползват от силата на спорта при възобновяване и рехабилитация. Инициативата се координира от Асоциацията за развиване на българския спорт, показват от общината.

Жени, преборили се с заболяването или които не престават да се лекуват - на възраст 30-65 години, могат да потанцуват като пробват разнообразни типове стъпки и придвижвания, а лечението ще усъвършенства тяхното физическо и психическо положение. Програмата включва 32 сесии с танци, приспособени за дамите. Заниманията се водят от сертифициран треньор за специфична танцова терапия. В безплатната стратегия могат да се включат още дами като заявят желанието си в арт център "Палитра " или в отделението по онкология в болничното заведение в Добрич, които също поддържа лечението, допълват от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР