В дните след наводнението различни организации и институции започнаха да

...
В дните след наводнението различни организации и институции започнаха да
Коментари Харесай

Средствата от даренията за наводнените села ще бъдат основно за мебели и електроуреди

В дните след наводнението разнообразни организации и институции започнаха да събират дарения и помощи за потърпевшите. От Български червен кръст раздават дезинфектанти, одеяла, вода и облекла на потърпевшите. Вече са дейни две ДМС акции.

Питейна вода за хората от Трилистник. Доброволците на БЧК за следващ ден обикалят потърпевшите региони. По калните улици до домовете на хората тя се доставя с тази моторна каруца.



Ирина Драганчева е настанена с двете си деца във фургон. Вече е получила помощ от донори - пералня, тв приемник и храна.

Община Карлово разкри дарителска сметка за поддръжка на потърпевшите. Вече са дейни две DMS акции - на община Карлово и на три цивилен организации. Електроуреди и мебели за потърпевшите фамилии, както и поддръжка на родителите, чиито деца стартират учебно заведение - за това ще бъдат изразходвани средствата, получени в акцията на Фондация „ Работилница за цивилен начинания ", Национална асоциация на доброволците и Български дарителски конгрес.

" Есемесът е на стойност 1 лев, като не се дължи Данък добавена стойност. ДМС дарителската платформа може да изпратите дарителски есемес на 17777. Можете да дарите и онлайн и да извършите банков превод ", сподели Теодора Бакърджиева - изп. шеф на Български дарителски конгрес.

Само за първите 24 часа от началото на акцията са събрани над 20 000 лв.. Първи ден от дарителската акция на КНСБ. Синдикалната организация набира пакетирана и консервирана храна, вода, хигиенични материали, одеяла, завивки, нови облекла. Отворени са два пункта - в София и в Пловдив. Средства се събират по банковата сметка на фонда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР