В дните от 21.11. до 25.11.2022 г. се провежда национална

...
В дните от 21.11. до 25.11.2022 г. се провежда национална
Коментари Харесай

Седмица на четенето в село Асеновци

В дните от 21.11. до 25.11.2022 година се организира национална седмица на четенето.

Библиотеката при НЧ „ Съзнание 1894 “ с. Асеновци се включи с разнообразни мероприятия. Първото беше посещаване на ДГ „ Слънце “ филиал Асеновци, където библиотекарката Петранка Стефанова прочете приказки на най- дребните и им подари книга с приказки, които да им четат госпожите Денка Рачева и Елка Иванова. Децата с интерес изслушаха приказките и задаваха доста и занимателни въпроси, на които на драго сърце им беше отговорено. Следващото мероприятие беше в библиотеката, където

г- жа Сейнур Яшарова докара своите дребни ученици -бъдещите първокласници. Те разгледаха новите коледни книги, а госпожата им прочете приказката „ Дядо Коледа и трите мечета “. Бяхме посетени и от 1 и 2 клас, които с интерес разглеждаха книжките и пожелаха да станат наши читатели. Благодарим на госпожа Стела Стефанова и г- н Станимир Савев за визитата и за старанието, което поставят за децата. Малките възпитаници прочетоха коледни стихчета и приказки. Не закъсняха и визитите от междинния курс. Госпожа Магдалена Стефанова организира урок по литература с възпитаници от 6 клас, на който децата демонстрираха забележителни познания за Елин Пелин и Джералд Даръл.

Всички гости получиха подарък ръчно направени книгоразделители. Очакваме до края на седмицата да ни посетят и останалите класове. Библиотеката разполага с доста нови книги за дребни и огромни, а коледните книги чакат своите дребни читатели да ги разтворят и се потопят в света на вълшебствата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР