В Днипро беше разкрит и задържан агент на страната-агресор, който

...
В Днипро беше разкрит и задържан агент на страната-агресор, който
Коментари Харесай

В Днипро разкриха руски агент, насочил ракети към граждански обекти в Украйна

В Днипро беше оголен и арестуван сътрудник на страната-агресор, който е пренасочвал ракети и по особено отклонявал към цивилен обекти в Украйна, предава УНИАН.

От офиса на основния прокурор оповестяват, че той е обвинен в държавна измяна, осъществена в условия на военно състояние (част 2 на член 111 от Наказателния кодекс на Украйна).

Според следствието обвиненият, който е локален гражданин, е бил вербуван от водача на проруската радикална социална организация " СЕРБ " за събиране на информация от боен темперамент, за да бъде даване на съветските специфични служби.

Изпълнявайки задания, сложени му от съветски медиатор, обвиненият е събирал данни за местонахождението и придвижването на части, военна техника на въоръжените сили на Украйна, за Националната армия на Украйна, за местонахождението на системи за противовъздушна защита, за ситуацията на мостове, железопътни възли, летището в град Днипро и района.

Агентът е записвал следствията от ракетни офанзиви на летището, болница в град Днипро и жилищна постройка в град Подгородное, както и постройката на ръководството на СБУ. В същото време той е локализирал на картите на Гугъл точните места на ударите, нанесени от съветския окупатор. И е изпращал съответната информация на врага под формата на текстови известия и фото и видео файлове посредством Telegram.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР