В дневния ред на депутатите за днешното заседание е избор

...
В дневния ред на депутатите за днешното заседание е избор
Коментари Харесай

Ще имаме ли нов управител на БНБ и ще получат ли пътните фирми пари от държавата?


В дневния ред на депутатите за днешното съвещание е избор на нов шеф на Българска народна банка, не е ясно обаче дали ще се стигне до гласоподаване. До късно вечерта през вчерашния ден партиите от ръководещата коалиция не съумяха да реализират консенсус дали да отблокират парите за бранш пътища. По двете тематики има конфликт сред съдружните сътрудници „ Продължаваме промяната “ и „ ИТН “.

„ Кризите са доста, само че по нито една тематика ние нямаме действителен експертен спор, в това число тематиката за пътищата, в това число тематиката за спецпрокуратурата, която към този момент е решена, в това число, която желаете тематика, която сега е на масата. Ако щете и тази, обвързвана с ареста на Бойко Борисов, който приключи с фаул “, разяснява в предаването „ Тази заран “ политическия психолог проф. Антоанета Христова.

Тя е на мнение, че съдружните сътрудници в държавното управление се готвят за предварителни избори.

По думите на политолога доцент Петър Чолаков се следи битка за власт вътре в обединението, откакто стана ясно, че за някои от партиите понижава електоралната поддръжка.

„ Относно Българска народна банка оставам на тезата, че трябваше да бъде препоръчан през цялото време човек, който да бъде специалист, който да бъде далечен от политическите партии. Може би ще се стигне до такова решение “, акцентира Чолаков.

Гледайте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР