В днешно време всички се стремим да бъдем колкото се

...
В днешно време всички се стремим да бъдем колкото се
Коментари Харесай

Не използвайте кухненската хартия за тези неща!

В днешно време всички се стремим да бъдем колкото се може по-екологично ориентирани и “устойчиви ” в всекидневието си с нещата, които вършим и употребяваме. Едно от тези неща е домакинската хартия, чието ползване можем да понижим много, в случай че хубаво се замислим и съкращаване използването й за едни избрани неща в дома си.

Кои са тези неща:

1. Не използвайте повече, в сравнение с ви би трябвало

Имаме навика да късаме по доста части хартия, ей по този начин, за всеки случай и “за да има ”, което е излишно и нездравословно и води до пълнене на коша с хартии, които не сме използвали. За това постоянно по-добър вид е да вземем малко и да не ни стигне, от едвам изхвърлим половината.

2. Не почиствайте груби и остри повърхности и неща

Ако нещо ще накъса и повреди хартията - това е загуба. Въпрос на преценка е за кои повърхности да я използваме, тъй че да не я съсипваме и да е оптимално функционална за нас.



3. Не използвайте хартията за разчистване на електроника
 Мийте пода със солена вода и ще заблести от непорочност Мийте пода със солена вода и ще заблести от непорочност
Почистването на дома не е измежду най-любимите ни задания, само че е належащо, с цел да живеем по здравословен метод измежду непорочност. Освен бърсанет...

За екрани и електроника използвайте микрофибърни или велурен кърпи, тъй като хартиените в действителност за много абразивни и предизвикват микродраскотини.

4. Няма да съумеете да почистите петната по килима с тях

Влакната на килима ще раздропят хартията на късчета, които първо, че ще бъдат безусловно прахосване на хартията, второ, ще останат по килима и ще ви се наложи да го чистите още веднъж.

5. Не ги хвърляйте в тоалетната!

Кухненската хартия е много плътна и попива доста, за това хвърлянето в тоалетната е много неприятна концепция, която може да докара до много повече и много по-сериозни проблеми.
 Прахът се натрупва най-вече по тези движимости вкъщи! Прахът се натрупва най-вече по тези движимости вкъщи!
Няма по-досадна част от почистването от тази да бършем прахуляк. Трябва да премахнем всички дребни неща от мебелите и след това да ги върнем по...



6. Не почиствайте огледала и прозорци с тях

Логиката тук е същата като при електрониката - огледалата и прозорците ще бъдат надрани и петната ще останат. За тях използвайте микрофибър и вероятно попивайте мокри петна с хартията понякога.

7. Не почиствайте очилата си

Както и при прозорците и екраните - хартията е абразивна и похабява повърхността. Особено когато става въпрос за очилата ви, които са свързани с вашето здраве, не рискувайте и не хабете ненужно хартията.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР