В днешно време все повече дами решават да се занимават

...
В днешно време все повече дами решават да се занимават
Коментари Харесай

Кои дамски онлайн бизнеси са супер успешни в балканските страни

В днешно време от ден на ден дами вземат решение да се занимават с развиването на собствен личен онлайн магазин. Някои са майки супергерои, съвместяващи грижите за дребното дребосъче с бизнес начинание. Други са амбициозни дами, решили да си обезпечат спомагателен приход, който един ден да им подсигурява, че стоенето в офиса от 9 до 18 няма да е належащо.

В която и от двете графи да попадате, в случай че в действителност желаете да превърнете онлайн магазина си в собствен главен източник на средства, най-важното е да не си поставяте ограничавания. Възможностите за продажби надалеч не се изчерпват в границите на страната.  Съседните балкански страни са подобаващ пазар за редица онлайн бизнеси.

 eCommerceAcademy

Кои са дамските онлайн магазини, които елементарно ще се котират и на прилежащите ни балкански пазари, може да видите в идващите редове. А по какъв начин да си осигурите сполучливи онлайн продажби в другите балкански страни може да научите на двудневната конференция.

Красиви, ръчно направени продукти за кафе и хранене

 iStock/Getty Images

Гърците, сходно на италианците, са огромни ценители на кафето. При тях пиенето на кофеиновата напитка обаче е не просто опция за 10-минутна отмора сред ежедневните задания, а обред за релаксация и обичано обществено преживяване. Ако попитате един грък по какъв начин пие кафето си, няма да чуете отговор като „ чисто “ или „ късо с мляко “, а късото и ясно „ в добра компания “.

И откакто за южните ни съседи пиенето на кафе е по този начин важен миг за доближаване и другарство, не е необичайно, че те обръщат изключително внимание на метода, по който е сервирано еспресото.

Сервизите им за кафе са постоянно нови , следите от захабяване са неприемливи, и наложително включват кокетна захарница и кана за мляко, лъжици с забавни орнаменти и изящни чинийки, цялостни с по този начин обичаната саралия.

Затова, в случай че вашият онлайн магазин предлага ръчно направени артикули , измежду които чаши и аксесоари за кафе, или пък се занимавате с импорт на сервизи от първокласен порцелан, бъдете сигурни, че асортиментът ви ще се радва на интерес в южната ни съседка.

Всичко за децата и имените им дни

 iStock/Getty Images

Като се заговорихме за Гърция, няма по какъв начин да не се спомене и различен забавен факт от народопсихологията им. За гърците именият ден е даже по-голям от рождения. Тъй като са религиозна нация, хората нормално са кръстени на някой светец. Чрез обилното отбелязване на деня, гърците имат вяра, че се отблагодаряват на своя светец-закрилник.

Затова е и признато за имения си ден децата да получават великодушни дарове. Например, в Гърция денят на Св. Георги се празнува на 23 април и всички с името Георгиос сигурно ще го честват. Затова, в случай че имате онлайн магазин за детски артикули , който продава на гръцкия пазар, бъдете сигурни, че през идния месец ще си осигурите добър оборот.

Всичко за кучетата се продава чудесно в Хърватия

 iStock/Getty Images

В Хърватия не просто обичат кучетата. Там те са издигнати на фундамент. Знаете ли, че недалеч от хърватския град Риека даже има бар за лаещи четириноги?

Точно по този начин, вярно прочетохте . В специфичното заведение се предлага кучешка бира, а също по този начин торта и сладолед за домашни любимци.

Освен специфични храни и питиета, има и проведени надпревари във водата за кучета и стопани.

Е, откакто са разкрили цялостен бар за кучета, няма да ви учуди фактът, че маркетингови изследвания сочат, че хърватите са склонни да отделят великодушна сума от месечния си бюджет за храна и аксесоари за кучето си. Затова, в случай че имате онлайн зоомагазин, няма да сгрешите, в случай че се насочите към хърватския пазар.

Произвеждате натурална козметика , която е и за мъже ? Продавайте я в чужбина!

 iStock/Getty Images

Интересът на потребителите към  така наречен натурална козметика стремглаво пораства през последните години, сочат редица изследвания. Тенденцията за оттегляне на дамската публика от козметичните артикули, цялостни с химикали и превръщане към тези с по-натурален състав, е извънредно осезаема. Поради това все повече от огромните компании, даже тези, които не етикетират продуктите си като натурални, стартират да включват в сериите си за грижа за кожата съставки като алое вера, разнообразни масла и екстракти от корени.

Затова, в случай че имате онлайн магазин за натурална козметика , може да сте сигурни, че той ще се радва на огромен интерес освен в границите на страната, само че и на прилежащите балкански пазари.

Като най-търсени от потребителите се оказват продуктите за дълбока хидратация за сензитивна и разранена кожа на лицето и ръцете . Причината съгласно изследванията е пандемията от Covid-19 и ежедневното носене на маски, както и честото потребление на дезинфектанти през последните три години.

Друга открояваща се наклонност от последните години е възходящото търсене на артикули за грижа за мъже . Проучване сочи, че 89,5% от мъжете са загрижени за проблеми с кожата, от които 35,8% употребяват всекидневно артикули за грижа за кожата и срещу стареене.

Аксесоари и красиви шалове - Румъния е вашият пазар

 iStock/Getty Images

Едва ли има дама, която да не обича красивите аксесоари, само че в случай че сте били в Румъния сигурно сте забелязали, че там представителките на нежния пол безусловно ги обожават. Дори и да отиват единствено до магазина, румънките постоянно ще са с копринено шалче към врата, някоя изящна брошка и луксозни слънчеви очила. Затова, в случай че сте притежател на онлайн магазин за дамски аксесоари и бижута , няма да сгрешите, таргетирайки прилежаща Румъния.

Несъмнено решението да оферирате продуктите си и на прилежащи пазари е крачка към генерирането на по-сериозни доходи. Пред търговците, решили да продават на прилежащите страни, обаче се открояват и редица провокации, свързани с превод и локализация на уеб страницата, данъчни и правни аспекти на бизнеса, обслужване на клиенти по страни, доставки и маркетинг проблеми.

Ако желаете да получите решения на тези проблеми и да видите подготвени модели за основаването и ръководството на сполучлив интернационален онлайн бизнес, тогава запазете своето място на Balkan eCommerce Summit.

 eCommerceAcademy

Това е огромен двудневен конгрес, който ще се състои на 4-5 април в София Тех Парк и ще събере на едно място представители на онлайн бизнеса от целия Балкански полуостров. На конференцията ще участват повече от 450 притежатели на магазини за онлайн търговия, логистични специалисти и бизнесмени от 12 страни.

Всеки един участник в събитието ще може да се запознае с плюсовете и опциите на другите пазари в района, без да е належащо да пътува до тези страни, като в същото време осъществя нови ценни бизнес познанства.

Официалният език на е британският, а билетите за конференцията са в продажба на. На уеб страницата и във можете да се запознаете детайлно с програмата, сътрудниците, лекторите и какво да очаквате.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР