В днешно време светът е много достъпен за всеки човек.

...
В днешно време светът е много достъпен за всеки човек.
Коментари Харесай

Вижте какво смятат другите народи за България и народа ни (ВИДЕО)

В днешно време светът е доста наличен за всеки човек. Интернет има на всички места и всеки от нас може да потърси информация за всяка една страна, за която изиска. Освен това пътуването към този момент е доста по-лесно, изключително в Европа.

Както знаем, точно от нашия континент са най-древните цивилизации. Древен Рим и антична Гърция несъмнено са дали доста за развиването на човечеството като цяло, само че не трябва да забравяме, че България също е антична. Също е дала доста, изключително на Европа. Нашата страна е съумяла да резервира името си от основаването си до ден-днешен, а това е достижение, с което други страни не могат да се похвалят.

И все пак ние, българите, сякаш не сме задоволително горди с родината си. Да, гордеем се, само че не се акцентираме. А би трябвало и има защо. Като че ли сами одобряваме да ни засенчват другите страни и нации. Затова през днешния ден ви представяме мнението на другите за нас. Във видеото, което ви демонстрираме, приказва учен Дмитрий Лихачов, който е културолог и член на Академията на науките на Съюз на съветските социалистически републики.

Той приказва за България с почитание.

Именно по този начин би трябвало да се приказва за нашата нация, тъй като в исторически проект, страната ни е била водещ фактор освен на Балканите, само че и в Европа, преди да бъдем поробени от Османската империя.

Акад. Дмитрий Лихачов споделя, че страната ни е последната „ отломка “ от античните култури в Европа и всички, освен българите, би трябвало да я съхраним. Във видеото можете да видите какво още счита той за нашата татковина.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР