В днешно време има хиляди козметични процедури, от които можем

...
В днешно време има хиляди козметични процедури, от които можем
Коментари Харесай

6 козметични процедури, които можем да правим у дома

В днешно време има хиляди козметични процедури, от които можем да се възползваме. Разбира се, всяка от тях коства избрана сума пари и в един миг се оказва, че месечните ни разноски за козметика и процедури са неимоверно високи. Затова и през днешния ден ви представяме някои от процедурите, които можем да си създадем у дома и да спестим малко пари.

Всеки месец харчим доста за козметични услуги, пишат от dama.bg. Повече от половината пари обаче елементарно може да бъде спестени, а ние въпреки всичко да сме си създали мечтаните процедури. Знаете ли, че можем да ламинираме косата си в домашни условия? Или че не е нужно да вървим на теляк за антицелулитен масаж? Не единствено че тези процедури можем да ги създадем сами, ами можем да го вършим колкото постоянно желаеме. Представяме ви 6 козметични процедури, които можем да вършим и вкъщи.

Ламиниране на коса
Тази процедура възвръща и пази изтощената коса. Правенето ѝ в домашна среда е елементарно: смесете 3 с.л. желатин, 9 с.л. вода и 3 с.л. еликсир. Нанесете върху мокра коса, покрийте главата си с плик и забрадка и след 35 минути изплакнете щедро.

Антицелулитен масаж
Използвайте стъклена, пластмасова или силиконова чашка, която улавя дребна повърхност от кожата, с цел да увеличите притока на кръв към тъканите. Преди това намажете кожата с кокосово масло.

Педикюр
Първо се отстранява лакът, след което в границите на 15 минути краката се потапят в разтвор, с цел да се почисти грубата кожа. След това се оформят ноктите и се работи върху кожата (с пемза, пила). В края на процедурата ноктите се лакират, намазват се с масло и се масажират.

Маникюр
Старият лак се отстранява, а по-късно на ноктите се придава мечтаната форма. Ръцете се потапят във ваничка с топла вода и по-късно кутикулите се отстраняват. Нанасят се основа и лак, а най-после масажно масло за кожата на пръстите ви.

Парафинова терапия
Тази терапия обезпечава интензивна хидратация на кожата на ръцете. Трябва ви козметичен парафин, сода, морска сол, няколко типа масла и ръкавици. Процесът е разграничен на 4 стадия: пилинг на ръцете, поддържане с масла, нанасяне на парафин и престой с ръкавици за към 40 минути, и изплакване.

Епилация със захарна паста
Първо, кожата се измива с хлорхексидин и се поръсва с талк. След това деликатно се нанася пласт паста, коятосе отстранява на ръка или благодарение на хартиени ленти. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР