В днешно време храносмилателните проблеми имат много хора. Лекарите обаче

...
В днешно време храносмилателните проблеми имат много хора. Лекарите обаче
Коментари Харесай

7 храни, които нормализират храносмилането веднага

В днешно време храносмилателните проблеми имат доста хора. Лекарите обаче разкриха тайната по какъв начин да употребявате някои артикули, с цел да подобрите положението на тялото си.

Диетолозите разграничават група артикули като суперхрани. Този термин употребяват за продукти с висока централизация на хранителни субстанции. Те съдържат огромен брой витамини и минерали, които защищават организма от заболявания и способстват за дълголетието.

1. Йерусалимски артишок

Йерусалимският артишок е богат на естествния пребиотик инулин и фибри. В грудките на артишока има около 14-19%  инулин. Йерусалимският артишок е нискокалоричен, само че и изобилен артикул.

2. Репички

Те съдържат полизахарида арабиногалактан, с помощта на който в стомашно-чревния тракт поражда оптималната среда за потребни бактерии. Репичките са признат артикул от доста почитатели на здравословното хранене. Те са в положение да заситят не единствено вас, само че и чревната микрофлора.

3. Моркови

Ако добавите моркови към салатата, тогава червата ви ще са ви доста признателни. Както в репичките, в тези оранжеви зеленчуци се съдържа арабиногалактан, тъй че те са прекрасен натурален пребиотик.

4. Чесън

Той е в положение да увеличи имунитета. Освен това чесънът е добър пребиотик, който се бори против неприятните бактерии. Макар че, когато употребявате този артикул, евентуално ще би трябвало непрекъснато да миете зъбите си, поради миризмата.

5. Праз

Съдържа огромно количество фибри, флавоноиди, манган и витамин А, което способства за бързото възобновяване на чревната стена.

6. Куркума

Тази фалшификация и известна хранителна добавка заслужава хвалба. Куркумата съдържа противовъзпалително вещество, което въздейства позитивно на червата, подкрепя тяхната микрофлора и усъвършенства мозъчната функционалност.

7. Аспержи

Те са богати на инулин, който въздейства позитивно на микрофлората. В допълнение, аспержите оказват помощ на тези, които желаят да отслабнат. Те съдържат вещества, които възвръщат чревната стена, и магнезий, необходим за производството на ензими./ zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР