В днешно време да си успешен изисква много упоритост, труд

В днешно време да си успешен изисква много упоритост, труд ...

3 полезни храни за по-бодър ум.

В днешно време да си успешен изисква много упоритост, труд и… желание за развитие. Всичко това би било доста трудно обаче, ако здравето ни не е в добро състояние. А за жалост, в България повечето хора не се грижат чак толкова за него.
И все пак все по-популярно става така наречения биохакинг. Той цели да превърне умовете ни в машини чрез различни техники, една от които е консумирането на определени полезни за мозъка храни. Днес ще ви запознаем с няколко такива. Да започваме!
Храна №1: Червено месо (или креатин)
Много е разпространено мнението, че червеното месо е вредно за организма, заради високото съдържание на наситени мазнини в него. Истината обаче е малко по-различна. Макар наситените мазнини да не са най-желаното нещо в диетата ни, те рядко са проблемът. За жалост, като се опитваме да избегнем тях, избягваме и куп полезни вещества, а най-вече – креатина.
Креатинът е вид протеин, който е много разпространен сред трениращите. Той ни дава възможност за по-интензивни тренировки, но скритата му полза е, че подпомага страшно много ума. Помага да запазваме по-дълго концентрация и да не се чувстваме унили по цял ден. Така че не се притеснявайте да си поръчате някоя вкусна телешка или свинска пържола (например през Foodpanda) и да си я изядете с кеф. Все пак така подпомагате мозъка си!
Кои са другите две храни, които препоръчваме, вижте в Expert.bg!

Източник: actualno.com