В днешно време човек може да се храни здравословно, без

...
В днешно време човек може да се храни здравословно, без
Коментари Харесай

Как да се храним евтино и здравословно

В днешно време човек може да се храни здравословно, без това да се отразява отрицателно на фамилния бюджет. Пред шведското издание „ Svenska Dagbladet” диетологът Кристина Андерсон споделя за седем евтини и потребни продукта, предава "Монитор ".

Тя поучава в храната безусловно да се прибавя лук – той съдържа витамини и потребни субстанции, а също така има и антибактериален резултат. Червеният лук е изключително богат на антиоксиданти.

В зелето има субстанции, съдържащи сяра, които пазят организма от рак. Хора със стомашни проблеми би трябвало да употребяват този артикул в приготвен, а не в недопечен тип, поучава лекарят.

Картофите са подобаващи при диети, защото този зарзават дава най-добре чувство за задоволеност, акцентира Андерсон.

Полезни за здравето са също кореноплодните. Морковите, пащърнака и другите типове цвекло съдържат доста минерали и са добър източник на въглехидрати и фибри.

Овесът съдържа специфичен тип здравословни фибри, наречени бета глюкани, които имат позитивен резултат върху равнищата на кръвната захар и холестерола. Диетологът поучава да се ядат пълнозърнести храни, защото те са по-хранителни.

Бобовите растения като фасул, нахут и леща са извънредно богати на протеини и минерали. Андерсон акцентира, че консервираните зърна не губят хранителната си стойност, само че костват малко по-скъпо.

Яйцата също съдържат доста хранителни субстанции. Диетологът ги дефинира като естествени мултивитамини, защото в тях в дребни количества се съдържат съвсем всички витамини и минерали, от които човек се нуждае, а също по този начин имат доста здравословни мазнини и антиоксиданти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР