В днешният забързан, хаотичен и стресиращ живот има едно нещо,

...
В днешният забързан, хаотичен и стресиращ живот има едно нещо,
Коментари Харесай

Дайте си минутка

В днешният забързан, безреден и стресиращ живот има едно нещо, което водачите би трябвало да вършат, с цел да подобрят своята централизация и успеваемост – да отделят минутка за размисъл.

Дайте си минутка, с цел да си върнете фокуса

Човек не може да дава най-хубавото оj себе си в дадена задача, в случай че съзнанието му е някъде другаде. Много мои клиенти обичат да се хвалят с това какъв брой положителни са в мултитакскинга, само че те не могат да се похвалят с това, че дават на всяка задача вниманието, което тя заслужава. Изпълняването на задания от лист не прави човек нито ефикасен, нито. Добрите водачи знаят, че човек би трябвало да бъде фокусиран върху една съществена задача, в случай че желае да реализира положителни резултати. Когато бъдат разсеяни по някакъв метод,  те си дават минутка, с цел да се концентрират още веднъж върху своя приоритет.

Дайте си минутка, с цел да подобрите представянето си

Повечето хора мислят, че с цел да се показват по-добре от конкуренцията, те би трябвало да ги изпреварят. Да направиш нещо бързо не е същото като да направиш нещо качествено, в противен случай – в множеството случаи е тъкмо противоположното. За да подобрите лидерските си умения, а и да изпреварите конкуренцията, би трябвало да си давате време за размисъл преди предприемане на каквото и да е било деяние. Това ще ви разреши да постигнете качество на работа, с което може да се гордеете.

Дайте си минутка, с цел да разберете другите

Изграждането на дълбоки и устойчиви връзки лишава време и дисциплинираност. За задачата човек би трябвало да влага време и внимание в другите. Това е развой, който просто не може да бъде интензивен. По тази причина най-хубавите водачи не се задоволяват с повърхностни връзки. Когато приказват с някой различен, те не отварят уста пред къса за размисъл, която им разрешава да схванат по-добре неговите усеща и страсти.

Дайте си минутка, с цел да се успокоите

Ситуацията през днешния ден е извънредно стресова, а от водачите се чака доста. Много от нас нямат никакво време за отмора. Работата е там, че никой няма да ни даде такава, в случай че сами не си я потърсим. За да бъдете най-хубавото си Аз, би трябвало да намирате време за пауза, защото това са моментите, в които можете да изчистите съзнанието си от насъбрания стрес и да се презаредите се сила за остатъка от деня.

„ Даването на минутка “ не е някаква комплицирана или взискателна идея. Това е елементарен табиет, които ще ви помогне да върнете нещата под надзор и да се подготвите по-добре за провокациите, пред които ще ви изправи живота.

...........

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР