В днешния празничен за българската армия ден в Авиобаза Граф

...
В днешния празничен за българската армия ден в Авиобаза Граф
Коментари Харесай

Наши и нидерландци с авиошоу в небето над Пловдив

В днешния празничен за българската войска ден в Авиобаза " Граф Игнатиево " се състояха атрактивни полети, демонстриращи качествата на Военновъздушните ни сили.

Авиобазата е основен детайл от историческия път на българската изтребителна авиация, от там се охранява българското небе, а от приемането на страната ни за пълновръстен член в НАТО през 2004 година се извършва и задачата AIR POLICING в интегрираната система за Противовъздушна защита на Алианса.

В рамките на същинско авиошоу водачи от Авиобаза " Граф Игнатиево " и сътрудниците им от Безмер показаха своите умения при ръководството на самолети МиГ-29 и Су-25, изпълнявайки маневрен въздушен пердах и непосредствена авиационна поддръжка.

Гасене на пожар от въздуха, избавяне на потърпевш и авиомедицинска евакуация демонстрираха екипажите на вертолетите Ми-17 и Кугър от Авиобаза Крумово.

По мотив празника във групировка прелетяха българските МиГ-29 и 2 от нидерландските изтребители Ф-35, основани в Граф Игнатиево до края на май за осъществяване на взаимни задания по задачата Еърполисинг.

След полетите командирът на Военновъздушните сили военачалник майор Димитър Петров благодари на всичките свои сътрудници пожелавайки им здраве, оптимизъм и триумфи:

" Отговорно мога да заявя, че ние изпълняваме всички наши отговорности по надзор, защита на въздушното пространство, оказване помощ на популацията и по гарантиране суверенитета на България, с помощта на хората, които са с мен ".

Вяра в триумфа и воля за постигането му пожела от своя страна и командирът на Авиобаза Граф Игнатиево военачалник Николай Русев, който беше и един от водачите, присъединили се в днешните демонстрации:

" Бъдещето на българската авиация е в нашите ръце. Такова, каквото го създадем такова ще бъде, а мощта на българската авиация е въпрос на държавна политика. Така че ние разчитаме на страната, с цел да имаме мощна изтребителна авиация ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР