В днешния 18-и декември (понеделник) предстои последното важно събитие в

...
В днешния 18-и декември (понеделник) предстои последното важно събитие в
Коментари Харесай

ЖРЕБИЯТ: Кой ще е следващият съперник на Лудогорец в Европа?

В днешния 18-и декември (понеделник) следва последното значимо събитие в европейските клубни шампионат за календарната 2023-а година. В швейцарския град Нион ще се изтегли жребият за директните елиминации в трите шампионата, проведени от УЕФА.

След 15:00 ще стартира и най-важният за българската аудитория чоп - този за плейофния кръг в Лигата на конференциите, където доближи българския 12-кратен първенец Лудогорец.

Тук ще вземат присъединяване финиширалите на второ място тимове в своите групи, както и заелите трето място в групите от Лига Европа. Победителите от съответните двойки ще играят на 1/8-финалите от третия по значителност шампионат на европейската футболна сцена. Там към този момент ги чакат тимовете на Лил, Макаби Тел Авив, Виктория Пилзен, Клуб Брюж, Астън Вила, Фиорентина, ПАОК и Фенербахче.

Към лудогорци се причисляват отборите на Слован (Братислава), Гент, Динамо (Загреб), Бодьо/Глимт, Легия (Варшава), Ференцварош и Айнтрахт (Франкфурт) , които бяха подгласници в своите групи.

Срещу тях са отпадналите от Лига Европа сформира на Олимпиакос, Аякс, Бетис, Щурм (Грац), Роял Юнион СЖ, Макаби Хайфа, Сервет и Молде .

Първите мачове са планувани за 15 февруари, а реваншите седмица по-късно на 22-и февруари. Жребият за осминафиналите пък е плануван за 23-и февруари.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР