В днешни дни, когато модерното хранене прелива от екзотични термини

...
В днешни дни, когато модерното хранене прелива от екзотични термини
Коментари Харесай

Магданозеното песто: ключът към здравословния живот

В днешни дни, когато модерното хранене прелива от екзотични термини като авокадо, маскарпоне, киноа и смутита и какви ли още не неща, може би е време да се завърнем към корените... безусловно.

Представяме ви магданозено песто - един магически сос, който се трансформира в българския отговор на Виагра и Камагра. Да, добре прочетохте.

И преди да отбележите това като следващата небивалица в интернет, дано ви разкажем за какво тази рецепта заслужава мястото си във вашето меню... и в персоналния ви живот.

Все отново кой би предположил, че ключът към здравословния живот и разбуждането на пристрастеностите може да бъде открит в една от най-скромните и налични съставки - магданоза?

Позволете ни да ви представим магданозеното песто: освен висшо кулинарно достижение, само че и тайният съдружник към по-добър съкровен живот.

Обратно в играта с магданозеното песто
Тайната мощ на магданозеното песто стартира с неговите съществени съставки - магданоз, чесън, сурови семена (като слънчоглед и тиква), зехтин, и щипка сол и черен пипер по усет. Въпреки своята елементарност, този сос крие в себе си силата, нужна за възкръсване на всяко ядене - от спагети до салата, трансформирайки го в същинска кулинарна изкусителка.

Рецепта за магданозено песто:

1 глава магданоз
6-7 скилидки чесън
Половин чаша сурово слънчогледово семе (можете да добавите и сурови тиквени семки за спомагателен аромат)
100 грама зехтин
Вода по избор, за по-лесно мелене
Инструкции за подготвяне
Смелете всички съставки в блендер до приемането на гладка и хомогенна маса. При предпочитание, разредете с малко вода до мечтаната консистенция. Овкусете със сол и черен пипер по усет.

Но по какъв начин тъкмо този сос се трансформира в българската Виагра?

Отговорът се крие в мощното комбиниране от чесън и магданоз, които от дълго време са известни със своите позитивни резултати върху кръвообращението и общото богатство, в това число и това на либидото.

С прибавянето на семена, богати на скъпи мастни киселини, това песто се трансформира в освен вкусно, само че и извънредно потребно допълнение към всяка софра.

Важна записка за тези, които ще го пробват!
Въпреки всичките си вълшебни качества, има едно малко, само че значимо предизвестие, което би трябвало да имаме поради при приготвянето и потреблението на магданозеното песто.

Докато то несъмнено може да разпали пристрастеностите и да добави искра към всяка вечеря, не забравяйте, че наличието на чесън може да има... по какъв начин да го кажем... малко по-малко сантиментални странични резултати, изключително когато става въпрос за близостта след хранене.

Докато магданозеното песто може да е вашето скрито оръжие за усилване на либидото, не забравяйте, че вярното време и място са ключът към триумфа.

Или с други думи, пестото може да ви вдигне на крайници, само че чесънът може бързо да ви върне назад на земята.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР