В днешната модерна култура сарказмът е популярна сатирична форма на

...
В днешната модерна култура сарказмът е популярна сатирична форма на
Коментари Харесай

Сарказмът като суперсила: 6 преимущества на саркастичния човек

В днешната съвременна просвета сарказмът е известна сатирична форма на изказ.

Ето 6 характерности на саркастичния човек, всяка от които е положително доказателство, че сарказмът е едно от най-положителните качества, които хората могат да имат.

1. Винаги можете да познаете, когато някой лъже

Вие постоянно деликатно следите протичащото се към вас и когато някой се пробва да ви заблуди, вие мигновено разкривате желанията му. Никой ме може да ви измами, тъй като никога не го допускате.

2. Не изпитвате позор

Вашият изострен разум пречупва бързо непознатата рецензия. Винаги знаете какво да кажете на някого, с цел да ви остави на мира. Умеете да се защитавате, даже когато някой ви е разстроил.

3. Умело четете сред редовете

Когато някой се опита да скрие нещо, вие сте първият човек който го усеща. Можете да четете езика на тялото и добре знаете какво значи всяко придвижване. Когато става дума за обстановки, в които се изисква натъртено око, то това е вашето и с това си умеене сте постоянно наясно какво тъкмо се случва.

4. Умеете да назовавате проблемите с същинските им имена

Всички си мислят едно и също нещо, само че вие сте задоволително самоуверен, с цел да го изречете. Посочвате това, което никой не споделя и слагате картите на масата. Хората ще ви бъдат признателни за това, тъй че това е едно от най-ценните качества, което притежавате.

5. Можете да спорите по-добре от множеството юристи

Никой не може да спори по-добре от саркастичните хора. Наясно сте къде тъкмо е коренът на казуса и умеете ясно да защитавате позициите си. Да се спори със подигравателен човек не постоянно е лесна задача.

6. Отлично преценявате слабостите на другите

Това по едно и също време е и положителна, и отрицателна дарба. Знаете по какъв начин да поставите човек на мястото му, когато е належащо, само че също по този начин в сложни моменти сте и мощна опора за другари и семейство. Вашата поддръжка е доста по-силна от тази на другите хора, които не са толкоз интуитивни и не виждат непознатите недостатъци.

Така че, пазете сарказма си и го използвайте като скритата си мощ, тъй като той е едно от най-хубавите личностни оръжия които притежавате.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР